Live Webinar | 31 mei

Ontdek hoe Robotic Process Automation (RPA) kan worden ingezet om het toenemende personeelstekort op te vangen.

Meld je aan!

  Gerelateerde_content_Webinars_4CEE_531x357
   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids!

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Whitepaper

     Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

     Download onze whitepaper!

      CO_Whitepaper_RPA_voorkant

       

       Resources
       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure!

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

          

         RPA voor Gemeentes

         De werkdruk bij overheden en gemeenten is veel te hoog. Dat komt door de administratieve rompslomp, zoals het aanmaken van zaken, het afhandelen van Wmo verzoeken, het incasseren van automatische machtigingen of afhandelen van backoffice zaken. Overheden moeten meer taken uitvoeren, maar met minder geld en met minder medewerkers. De werkdruk loopt op en ontstaan er achterstanden in het administratieve proces terwijl burgers en bedrijven wel een snellere dienstverlening verwachten.

         Coforce begeleidt implementaties van ‘slimme software’ bij overheidsorganisaties, zoals ministeries, provincies, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen of andere publiekeorganisaties. Op basis van een beproefde methodiek zorgen wij voor draagvlak en een duurzame verankering van deze software, ook wel Robotic Process Automation (RPA) genoemd, in de organisatie.

         SLIMME SOFTWARE DAT RPA HEET

         De slimme RPA software kan in elk proces binnen een overheidsorganisatie of gemeente worden ingezet, waarbij repeterende handelingen door medewerkers achter een pc of in één of meerdere systemen worden uitgevoerd. Bij de implementatie van RPA leren we de slimme software de administratieve handelingen in de gewenste frequentie uit te voeren. De uitvoering van de robot verloopt enkel via user interfaces en elke handeling wordt gelogd en is te volgen. De slimme software kan gebruikt worden voor meerdere werkzaamheden waarbij de focus ligt op het ondersteunen, en niet het vervangen, van medewerkers.

         WELKE PROCESSEN ZIJN GESCHIKT VOOR RPA?

         Hoewel daarbij vaak menselijke beoordeling van gegevens een rol speelt, blijkt na analyse dikwijls dat ook die beoordelingsslag grotendeels te standaardiseren is wat betreft input en output. Een RPA-toepassing kan dit proces overnemen en op basis van vooraf opgestelde criteria een helder onderscheid maken tussen taken die probleemloos door een sofware robot kunnen worden uitgevoerd  en taken die daarbuiten vallen. Deze taken wordt dan alsnog door een medewerker verwerkt.

         Voorbeelden van ondersteuning

         Onze ‘slimme software’ neemt administratief repeterend werk over. Het werkt snel, gegarandeerd foutloos en 24/7 beschikbaar waarbij medewerkers zich weer kunnen richten op hun werk.

         • Frontoffice: voor geautomatiseerd starten van nieuwe processen in backofficesystemen en/of aanmaken van nieuwe zaken in het zaaksysteem op basis van e-formulieren en emailaanvragen;
         • Factuurverwerking: voor het geautomatiseerd afhandelen en registreren van bv facturen of veel voorkomende aanvragen van klanten in zowel backofficesystemen en zaaksystemen;
         • Synchronisatie van systemen: voor gelijk houden van dossiers en processtatus tussen backofficesystemen en DMS/Zaaksysteem
         • HR-robots: automatiseren van alle handelingen die komen kijken bij in- en uitdiensttreding van nieuwe medewerkers;
         • Rapportage en dashboarding: geautomatiseerd ophalen van managementinformatie uit systemen en het samenvoegen van die informatie in dashboards.

         Veel overheidsorganisaties hebben een eerste begin gemaakt met het implementeren van RPA. Denk daarbij aan het automatiseren van processen zoals zaakgericht werken, bezwaarprocedures, e-dienstverlening, omgevingswet of informatiemanagement. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van dubbele handelingen om administraties binnen verschillende systemen te synchroniseren of de vele handmatige handelingen die nodig zijn om een zaak op te voeren of gegevens in meerdere systemen te controleren.

         Onze aanpak is vrij eenvoudig en snel toe te passen bij iedere overheidsinstelling of gemeente.  Heeft u interesse in een PoC of heeft u zelf een toepassing die u wilt verkennen, maak dan een afspraak met ons.

         Nieuws

         3 min read

         Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

         In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar...

         4 min read

         Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

         In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in...

         9 min read

         Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

         Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel...

          

         Wij zijn Coforce

         Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

         ONTDEK MEER