RPA voor Gemeentes

De werkdruk bij overheden en gemeenten is veel te hoog. Dat komt door de administratieve rompslomp, zoals het aanmaken van zaken, het afhandelen van Wmo verzoeken, het incasseren van automatische machtigingen of afhandelen van backoffice zaken. Overheden moeten meer taken uitvoeren, maar met minder geld en met minder medewerkers. De werkdruk loopt op en ontstaan er achterstanden in het administratieve proces terwijl burgers en bedrijven wel een snellere dienstverlening verwachten.

Coforce begeleidt implementaties van ‘slimme software’ bij overheidsorganisaties, zoals ministeries, provincies, gemeenten, zelfstandige bestuursorganen of andere publiekeorganisaties. Op basis van een beproefde methodiek zorgen wij voor draagvlak en een duurzame verankering van deze software, ook wel Robotic Process Automation (RPA) genoemd, in de organisatie.

SLIMME SOFTWARE DAT RPA HEET

De slimme RPA software kan in elk proces binnen een overheidsorganisatie of gemeente worden ingezet, waarbij repeterende handelingen door medewerkers achter een pc of in één of meerdere systemen worden uitgevoerd. Bij de implementatie van RPA leren we de slimme software de administratieve handelingen in de gewenste frequentie uit te voeren. De uitvoering van de robot verloopt enkel via user interfaces en elke handeling wordt gelogd en is te volgen. De slimme software kan gebruikt worden voor meerdere werkzaamheden waarbij de focus ligt op het ondersteunen, en niet het vervangen, van medewerkers.

WELKE PROCESSEN ZIJN GESCHIKT VOOR RPA?

Hoewel daarbij vaak menselijke beoordeling van gegevens een rol speelt, blijkt na analyse dikwijls dat ook die beoordelingsslag grotendeels te standaardiseren is wat betreft input en output. Een RPA-toepassing kan dit proces overnemen en op basis van vooraf opgestelde criteria een helder onderscheid maken tussen taken die probleemloos door een sofware robot kunnen worden uitgevoerd  en taken die daarbuiten vallen. Deze taken wordt dan alsnog door een medewerker verwerkt.

Voorbeelden van ondersteuning

Onze ‘slimme software’ neemt administratief repeterend werk over. Het werkt snel, gegarandeerd foutloos en 24/7 beschikbaar waarbij medewerkers zich weer kunnen richten op hun werk.

  • Frontoffice: voor geautomatiseerd starten van nieuwe processen in backofficesystemen en/of aanmaken van nieuwe zaken in het zaaksysteem op basis van e-formulieren en emailaanvragen;
  • Factuurverwerking: voor het geautomatiseerd afhandelen en registreren van bv facturen of veel voorkomende aanvragen van klanten in zowel backofficesystemen en zaaksystemen;
  • Synchronisatie van systemen: voor gelijk houden van dossiers en processtatus tussen backofficesystemen en DMS/Zaaksysteem
  • HR-robots: automatiseren van alle handelingen die komen kijken bij in- en uitdiensttreding van nieuwe medewerkers;
  • Rapportage en dashboarding: geautomatiseerd ophalen van managementinformatie uit systemen en het samenvoegen van die informatie in dashboards.

Veel overheidsorganisaties hebben een eerste begin gemaakt met het implementeren van RPA. Denk daarbij aan het automatiseren van processen zoals zaakgericht werken, bezwaarprocedures, e-dienstverlening, omgevingswet of informatiemanagement. Bijvoorbeeld bij het uitvoeren van dubbele handelingen om administraties binnen verschillende systemen te synchroniseren of de vele handmatige handelingen die nodig zijn om een zaak op te voeren of gegevens in meerdere systemen te controleren.

Onze aanpak is vrij eenvoudig en snel toe te passen bij iedere overheidsinstelling of gemeente.  Heeft u interesse in een PoC of heeft u zelf een toepassing die u wilt verkennen, maak dan een afspraak met ons.

Nieuws

4 min read

Robotiseer tijdrovende P2P processen met RPA

Hoeveel (handmatige) schakels zitten er in jouw Purchase to Pay proces? Hoe groter jouw bedrijf, hoe meer mensen er bij...

4 min read

Niet automatiseren van administratieve processen kost tijd

Hoe je vaak ben je als Finance professional bezig met hetzelfde werk? Steeds maar weer facturen controleren, gegevens...

5 min read

Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA...

 

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

ONTDEK MEER