RPA voor Finance

Ontlast de financiële administratie van eenvoudige, terugkerende taken met behulp van software robots (RPA)

Vraag een gratis intake aan of

Download de inspiratiegids "RPA voor Finance"

RPA in Finance inspiratiegids

 

4CEE_header_scroll

 

AFAS Coda Exact SAP Corsa Atradius SharePoint

Extra handen nodig?


Veel financieel administratief werk achter een beeldscherm is eenvoudig en terugkerend. Maar ook tijdrovend. En vaak komt het werk in pieken.

Zou het niet prettig zijn om extra handen te hebben die dit werk voor jou en jouw Finance collega's overnemen. Zo houd je meer tijd over voor werk dat echt je aandacht vraagt. 

financieel administratief werk achter een beeldscherm
 

Wat levert RPA op?


Robotic Process Automation (RPA) biedt uitkomst. RPA staat voor software robots die informatie binnen en tussen business software (websites, ERP systemen, Office- en boekhoudprogramma's) kunnen ophalen, bewerken en invoeren. Net zoals een medewerker dit zou doen.

De software robots doen dit echter sneller en 24/7 als het werk daar om vraagt. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het ophalen van facturen bij leveranciers, het invoeren van wisselkoersen of het consolideren van gegevens voor de jaarafsluiting.

rpa inzetten voor financiele werkzaamheden
 

Hoe werkt RPA eigenlijk?


RPA is software waarmee verschillende programma's geconfigureerd kunnen worden. Ieder programma voert een taak uit. Op basis van tijd, op basis van condities, of handmatig getriggered. 

Deze progragramma's kunnen interacteren met de user interface van business software, zoals een medewerker dit ook doet. Maar liever laten we deze programma's de user interface omzeilen.

In tegenstelling tot automatisering hoeft met RPA geen zwaar implementatietraject te worden gestart. Daarnaast is RPA zeer flexibel en dus makkelijk aan te passen.

software robot als virtueel financieel professional
 

Wie zijn er al geholpen met RPA?

(enkele voorbeelden)

CO_rpa-projectmanagement-vergadering_H400

 

Waarom Coforce?


Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.


coforce-producten

 

Verder lezen over RPA voor Finance?

Vraag een gratis intake aan  of  Download de inspiratiegids "RPA voor Finance"