RPA voor Finance

Ontlast financiële administratie van eenvoudige, terugkerende taken met behulp van software robots (RPA)

Vraag een gratis intake aan   of  Download de inspiratiegids "RPA voor Finance"

 

 

Is RPA voor mij wel interessant?


Staan op jou to-do-lijst (of op die van jouw medewerkers) ook elke dag nog taken die je handmatig moet uitvoeren? Bij Finance blijven altijd nog handmatige taken over, zélfs als 'alles' al geautomatiseerd is. Robotic Process Automation (RPA) biedt hulp juist voor die taken. Maar waar begin je dan en welke financiële werkzaamheden kun je dan aan denken? 

Enkele voorbeelden van taken die RPA jou uit handen kan nemen: 

  • Mutaties in relatiegegevens doorvoeren; 
  • Informatie verzamelen voor rapportages; 
  • Kredietgegevens van nieuwe klanten opvragen;
  • Verwerking van urenstaten voor projectadministratie; 
  • Orders als verplichting aanmaken (wat in Unit4 Financials bijvoorbeeld een handmatige taak is);
  • Etc. Wil je meer voorbeelden? Download de inspiratiegids.
RPA in Finance robot Robert
 
logo_bghu_fc
Het werk om de basisregistratie te verrijken met gegevens uit de KvK omgeving was weinig afwisselend. Wij zagen dan ook dat gedurende de werkdag de hoeveelheid fouten opliep. Met de komst van de virtuele collega is dit helemaal verdwenen en hebben we zelfs te maken met een betere kwaliteit van data.
Henri van Wijk
Projectmanager RPA bij BghU

Extra handen nodig?


Veel financieel administratief werk achter een beeldscherm is eenvoudig en terugkerend. Maar ook tijdrovend. En vaak komt het werk in pieken.

Zou het niet prettig zijn om extra handen te hebben die dit werk voor jou en jouw Finance collega's overnemen. Zo houd je meer tijd over voor werk dat echt je aandacht vraagt.

financieel administratief werk achter een beeldscherm
 

Wat kan RPA eigenlijk?


Robotic Process Automation (RPA) biedt uitkomst voor handmatige taken, met een repeterend karakter, met logica en hoog volume. RPA staat voor software robots die informatie binnen en tussen business software (websites, ERP systemen, Office- en boekhoudprogramma's) kunnen ophalen, bewerken en invoeren. Net zoals een medewerker dit zou doen.

De software robots doen dit echter sneller en 24/7 als het werk daar om vraagt. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het ophalen van facturen bij leveranciers, het invoeren van wisselkoersen of het consolideren van gegevens voor de jaarafsluiting.

rpa inzetten voor financiele werkzaamheden
 

Hoe werkt RPA eigenlijk?


RPA is software waarmee verschillende programma's geconfigureerd kunnen worden. Ieder programma voert een taak uit. Op basis van tijd, op basis van condities, of handmatig getriggered.

Deze progragramma's kunnen interacteren met de user interface van business software, zoals een medewerker dit ook doet. Maar liever laten we deze programma's de user interface omzeilen.

In tegenstelling tot automatisering hoeft met RPA geen zwaar implementatietraject te worden gestart. Daarnaast is RPA zeer flexibel en dus makkelijk aan te passen.

software robot als virtueel financieel professional
 

Wie zijn er al geholpen met RPA?

(enkele voorbeelden)

Verder lezen over RPA voor Finance?

5 min read
Onderzoek: Kosten van Finance stijgen wereldwijd, behálve bij early adopters

Bedrijven wereldwijd zijn meer geld kwijt aan hun financiële afdeling, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse consultancybedrijf The Hackett Group waar onder meer CFO.nl over bericht. Gemiddeld zijn de kosten van Finance in het afgelopen jaar met maar liefst 7,5% toegenomen. Bedrijven die deze...

4 min read
Robotiseer tijdrovende P2P processen met RPA

Hoeveel (handmatige) schakels zitten er in jouw Purchase to Pay proces? Hoe groter jouw bedrijf, hoe meer mensen er bij jouw proces betrokken zijn. Het P2P-proces bestaat uit een groot aantal standaard handelingen, die vooral bij de inkomende factuurstroom repetitief zijn. Dit resulteert vaak in...

4 min read
Niet automatiseren van administratieve processen kost tijd

Hoe je vaak ben je als Finance professional bezig met hetzelfde werk? Steeds maar weer facturen controleren, gegevens invoeren in diverse systemen, er lijkt soms geen einde te komen. Misschien is het een schrale troost, maar je bent niet de enige die in herhaling valt. In het Smartsheet report ...

CO_rpa-projectmanagement-vergadering_H400

 

Waarom Coforce?


Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.


coforce-producten

 

Vraag een gratis intake aan  of  Download de inspiratiegids "RPA voor Finance"