Microsoft Power Automate

Laat werk achter een computer uit handen nemen met de software robots van Microsoft Power Automate.

robotic-process-automation

Productiever met Microsoft

Microsoft Power Automate (voorheen Microsoft Flow) wordt gebruikt om de repetitieve bedrijfsprocessen te automatiseren door middel van geautomatiseerde workflows tussen hoofdzakelijk Microsoft apps en services. Zo kunnen bestanden worden gesynchroniseerd, meldingen worden ontvangen en gegevens worden verzameld.

Microsoft Power Automate is een volledig cloudgebaseerd programma voor automatisering van handelingen in cloudgebaseerde applicaties en databases met ingebouwde connectoren.

Power Automate is een verenigd platform met op API en UI gebaseerde automatisering voor Enterprise-klanten. Het biedt een nieuwe functie met RPA-mogelijkheden genaamd UI-flows. Het maakt het creëren en automatiseren van workflows en taken voor meerdere applicaties en services mogelijk zonder hulp van ontwikkelaars.

Power Automate kan verbinding maken met externe databronnen via één van de honderden connectoren of direct via een API. Naast eenvoudige workflows, kan Power Automate ook herinneringen sturen voor eerdere taken en bedrijfsgegevens volgens een schema tussen systemen verplaatsen. Het stelt u in staat om eenvoudig te integreren met andere applicaties of services via connectoren.

 

White paper RPA


Robotic Process Automation (RPA) maakt het mogelijk eenvoudige, terugkerende werkzaamheden achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uit te voeren, terwijl er ruimte voor mensen vrijkomt om complexere en meer waardevolle werkzaamheden uit te voeren. Download onze white paper voor alle ins & outs.

Download whitepaper RPA

CO_Whitepaper_RPA_voorkant

 

Power Automate

Microsoft Power Automate bestaat uit twee hoofdcomponenten: het welbekende Office 365 en Power Automate Desktop.

Workflow Automation

Workflow Automation bevat verschillende soorten workflows waarmee u handelingen automatisch kunt laten uitvoeren. Microsoft maakt onderscheid tussen verschillende workflows. Zo zijn er eenvoudige workflows beschikbaar waarmee bepaalde handelingen uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast zijn er bedrijfsproces workfows die u helpen uw activiteiten te organiseren en UI workflows waarin Robtic Process Automation wordt toegepast. 

 

power-automate

 

Geautomatiseerde workflows

Deze workflows zijn van toepassing wanneer een gebeurtenis ervoor zorgt dat de stroom (workflow) wordt uitgevoerd.

coforce-mpa-automated-flows

 

Onmiddellijke workflows

Deze workflows hebben geen automatische trigger, maar worden handmatig geactiveerd.

coforce-mpa-instant-flows

 

Geplande workflows

Geplande workflows worden niet getriggered op basis van acties of condities, maar volgen een vooraf gedefinieerd schema, bijvoorbeeld elke seconde, minuut, uur, dag, week of maand.

mpa-scheduled-flows

 

Bedrijfsproces workflows

Gebruik bedrijfsproces workflows om een reeks stappen te definieren voor personen om te volgen om hen naar een gewenst resultaat te brengen. Deze stappen bieden een visuele indicator die personen vertelt waar ze zijn in het bedrijfsproces. 

coforce-mpa-businessprocessflows

 

Inspiratiegids RPA


Robotic Process Automation leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? Download onze inspiratiegids!

Download inspiratiegids

CO_inspiratiegids_voorkant

 

Robotic Process Automation

UI workflows brengt Robotic Process Automation (RPA)-mogelijkheden naar Power Automate. Het wordt gebruikt om repetitieve taken in Windows en webapplicaties te automatiseren. Het stelt de eindgebruiker in staat om applicaties te automatiseren die geen API of connectoren hebben.

UI workflows

UI workflows gebruiken dezelfde low/no-code-ervaring die miljoenen mensen tegenwoordig kennen in Power Automate om automatisering te bouwen bovenop de UI van applicaties waarvoor geen API beschikbaar is. Organisaties kunnen repetitieve taken automatiseren die worden uitgevoerd via een browser of gebruikersinterface van hun Windows-applicaties. Met UI-stromen kunnen klanten stapsgewijze UI-acties, zoals muisklikken, toetsenbordgebruik en gegevensinvoer, vastleggen en deze acties vervolgens opnieuw afspelen.

  • Automatiseer op één platform voor apps en services die geen API's hebben
  • Aanpassen, bouwen en beheren van UI-stromen Scripts in een veilige cloudomgeving
  • Maak gebruik van een low-code-ervaring met een stapsgewijze opname- en afspeelervaring
  • Integreer UI-automatisering naadloos met op API gebaseerde automatisering door UI-stromen te combineren met reguliere strome

mpa-uiflows

 

Connectoren

Het Power Automate platform is uit te breiden met andere applicaties naast Office 365, met behulp van connectoren. Een connector is een proxy rond een API waarmee de onderliggende service verbinding kan maken met Microsoft Power Automate, Microsoft Power Automate Apps en Azure Logic Apps. Connectors bieden gebruikers een manier om hun accounts te koppelen en een reeks vooraf gebouwde acties en activiteiten te gebruiken. Hiermee kunnen gebruikers hun apps en workflows bouwen. Voorbeelden van applicaties zijn Sharepoint, Dynamic 365, OneDrive, Google Drive, Twitter en SalesForce.com.

4 min read
Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read
RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read
Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

co-logos-212

 

Neem contact op  of  Download brochure