UiPath

Laat werk achter een computer uit handen nemen met de software robots van UiPath.

robotic-process-automation

Introductie UiPath

Uipath is een populair platform dat alles te bieden heeft op het gebied Robotic Process Automation. Opgericht in 2005 telt het bedrijf inmiddels meerdere vestigingen in Londen, New York City, Bangalore, Parijs, Singapore en Tokyo.

UiPath is geschikt voor zowel eenvoudige als complexe taken met veel ingebouwde, aanpasbare integraties met technologieën zoals ERP, BPM en AI. De oplossingen van UiPath wordt toegepast in sectoren zoals BPO, Financiën, Verzekeringen, Gezondheidszorg, Telecommunicatie, Productie, Publieke Sector, Retail en BPA.

UiPath producten

UiPath bevat enkele andere producten die de functies en functionaliteiten van het werken met de tool efficiënt verbreden. De tool biedt voornamelijk de volgende drie producten:

UiPath Studio

UiPath studio is een gebruiksvriendelijke interface binnen de tool waarmee gebruikers de verschillende automatiseringsprocessen visueel kunnen plannen en ontwerpen met behulp van diagrammen. Deze diagrammen hebben de vorm van een structurele weergave van bepaalde uit te voeren taken.

UiPath Robot

UiPath Robots worden gebruikt om de in UiPath Studio ontworpen processen uit te voeren door de processen om te zetten in een taak. Deze robots worden gebruikt om verschillende stappen toe te wijzen en uit te voeren op dezelfde manier als een mens, maar zonder menselijke tussenkomst. UiPath-robots zijn ontworpen om automatisch taken uit te voeren wanneer een bepaalde activiteit op de machine plaatsvindt.

UiPath Orchestrator

In UiPath is de Orchestrator een webgebaseerde toepassing die opties biedt voor het implementeren, bewaken, plannen en besturen van softwarebots en -processen. Het is een gecentraliseerd platform dat wordt gebruikt om alle softwarebots te controleren/beheren.

RPA whitepaper

Robotic Process Automation (RPA) maakt het mogelijk eenvoudige, terugkerende werkzaamheden achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uit te voeren, terwijl er ruimte voor mensen vrijkomt om complexere en meer waardevolle werkzaamheden uit te voeren. Download onze white paper voor alle ins & outs.

CO_Whitepaper_RPA_voorkant

 

UiPath eigenschappen

UiPath wordt geleverd met een breed spectrum aan unieke en aantrekkelijke functies die het onderscheiden van andere RPA-tools. Enkele van die eigenschappen staan hieronder beschreven.

Vooraf gedefinieerde activiteitensets

UiPath omvat 300+ ingebouwde activiteiten voor procesautomatisering en ontwerpwerkzaamheden voor applicatie-integratie. Deze activiteiten zijn beschikbaar in het deelvenster Activiteiten en omvatten tal van ontwerpwerkzaamheden zoals gegevensextractie, gegevensinvoer en automatiseringsactiviteiten. Naast ingebouwde pakketten kan de gebruiker ook pakketten als PDF, Mail en Excel importeren.

Workflow visualisatie

In UiPath kan de gebruiker visuele processtappen maken door eenvoudig de bijbehorende activiteiten naar de grafische werkruimte te slepen en neer te zetten. Vervolgens kunnen deze processen met behulp van verbindingseigenschappen worden omgezet in de visuele workflow.

Workflow creatie door live voorbeeld

De gebruiker kan de functies vastleggen en met UiPath als een geautomatiseerde procesvolgorde maken. De vier soorten opties die beschikbaar in UiPath zijn:

  • Basisregistratie - Gewijd aan het automatiseren van afzonderlijke activiteiten en veel gebruikt voor het maken van de volledige selector van elke activiteit
  • Desktop-opname - Toepasbaar voor meerdere acties en desktop-applicaties.
  • Webopname - Veel gebruikt voor browsen en opnemen van activiteiten op webpagina's.
  • Citrix-opname - Veel gebruikt voor het opnemen van het toetsenbord, afbeeldingen en automatisering van gevirtualiseerde omgevingen.

Beheerde en onbeheerde automatisering

Er zijn twee soorten robots. Beheerd (attended) en onbeheerd (unattended). Attended Robots helpen menselijke werknemers om frontofficetaken te versnellen. Deze bots worden geactiveerd door gebruikerscommando's of menselijke aanwijzingen. Attended Robots werken op de achtergrond terwijl gebruikers werken aan taken op een hoger niveau. Onbeheerde robots voeren backofficetaken uit in een fysieke of virtuele omgeving. Ze kunnen worden gepland om zelf te starten, waardoor menselijke tussenkomst niet nodig is. UiPath is de enige RPA-tool die zowel de bewaakte als de onbeheerde automatisering in het enterprise RPA-systeem ondersteunt. Een bewaakte softwarerobot kan op uw pc draaien en u kunt beslissen wanneer u ermee begint. Automatisering zonder toezicht maakt automatisering op het externe systeem mogelijk, zelfs buiten beschikbaarheid volgens een gespecificeerd tijdschema.

Workflowsjablonen en herbruikbaarheid

UiPath maakt het gemakkelijk voor de gebruikers om hun workflows op te slaan als sjablonen en het behoudt de originele workflow omdat de wijzigingen alleen worden gedaan op de kopie in productie. Bovendien is het mogelijk om de sjablonen te kopiëren om kleine stukjes algemene automatisering te maken. Het stelt gebruikers in staat om de kleine workflow-brokken te combineren en een groot deel van de gecompliceerde scripts van automatisering te bouwen.

Multi-tenancy

Met deze unieke functie verbetert UiPath RPA de kosten en operationele efficiëntie omdat het gescheiden en beschermde ruimtes biedt voor meerdere gebruikers van verschillende afdelingen in ondernemingen, zoals een CFO, HR, enz.

Overnemen van .net- en C#-functies

Een deel van de RPA-automatisering vereist codering, maar minder in vergelijking met harde programmering. In dat geval erft UiPath .net- en C#-functies om aangepaste activiteiten en macrocodering te ontwikkelen. Omdat de visuele activiteiten met deze talen zijn geïntegreerd, krijgen de ontwikkelaars een Visual Studio-touch, maar in de UiPath-context. Bovendien kunnen ze hun eigen C#-pakketten ontwerpen en deze in Studio importeren om als visuele activiteiten te gebruiken.

Collaboratieve integratie

Samen met de nieuwe kunstmatige-intelligentietechnologie maakt UiPath het mogelijk om te integreren met elk ERP en DMS. Bedrijven kunnen een dergelijk systeem integreren met behulp van de Orchestrator-functie. Bovendien integreren UiPath-producten goed in desktoptoepassingen en bevatten ze een rijke ingebouwde verwerking voor Word, e-mail, Excel en andere toepassingen.

Beeld- en tekstgebaseerde procesautomatisering

Om deze automatisering te ondersteunen, komt UiPath met enkele functies die de muis- of toetsenbordinvoer kunnen stimuleren, zoals klikken, zweven, tekstherkenning en OCR-activiteiten. Automatisering van afbeeldingen of tekst wordt over het algemeen gebruikt in situaties waarin de UI-automatisering niet zou werken, zoals in de instellingen van een virtuele machine, of in gevallen waarin de conventionele methoden ontoereikend zijn om selectors te ontdekken.

OCR (optische tekenherkenning)

UiPath biedt een allesomvattende oplossing om semi-gestructureerde gegevensbronnen te automatiseren met behulp van de OCR-functie. De UiPath-robots interpreteren het proces automatisch en classificeren niet-standaard formulieren en documenten. UiPath RPA is sterker in zijn vermogen om de afbeeldingen op het scherm te herkennen.

Robuust bestuur en optimale beveiliging

Met het gecentraliseerde beheer voor complexe operaties, maakt UiPath effectieve governance en compliance mogelijk door releasebeheer, planning, afstandsbediening, activabeheer, robotworkload en autorisatie van aangepaste rollen. Bovendien werkt UiPath met een vergrendeld scherm, waardoor geautomatiseerde processen in volledige privacy kunnen worden uitgevoerd.

Inspiratiegids RPA

Robotic Process Automation leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? Download onze inspiratiegids!

CO_inspiratiegids_voorkant

 

Architectuur van UiPath

Uipath is opgebouwd in drie lagen architectuur; de client-laag, de serverlaag en de persistentielaag.

De Client-laag

Deze bestaat uit UiPath Studio en UiPath Robot. UiPath Studio is een platform waar gebruikers de automatiseringsworkflows maken die vervolgens door UiPath Robot worden uitgevoerd.

Server-laag

Hierin worden alle serverdetails weergegeven. Deze laag bestaat hoofdzakelijk uit UiPath Orchestrator. Wanneer de robots volledig zijn ontwikkeld en klaar zijn om taken uit te voeren, wordt het hele project geüpload naar de server. Met behulp van een Orchestrator kan het project op meerdere systemen worden uitgevoerd. UIPath Orchestrator bestuurt het hele project. Het bewaakt projectactiviteiten, plant softwarerobots voor uitvoering en genereert samengevatte rapporten op basis van gefilterde vereisten. Het helpt om softwarerobots te orkestreren om repetitieve taken te blijven uitvoeren.

Persistentielaag

Deze laag bestaat voornamelijk uit databaseservers. Alle configuratiedetails van de robots worden in deze laag opgeslagen. De configuratiedetails omvatten de gegevens van verschillende gebruikers, hun respectievelijke robots, toegewezen taken, logboekinformatie en activadetails, enz. Al deze details worden ingevoerd door de gebruikers in de Orchestrator. De persistentielaag is ook verantwoordelijk voor het up-to-date houden van loggegevens. De logboeken zijn vooral nuttig om fouten op te sporen en te corrigeren. De gegevens op procesniveau worden over het algemeen opgeslagen in relationele databasebeheersystemen zoals SQL Server. Dit maakt het zoeken naar logs makkelijker uit de grote hoeveelheid data. 

4 min read
Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read
RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read
Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

co-logos-212

 

Neem contact op