Waarom is Robotic Process Automation interessant?

Met Robotic Process Automation (RPA) laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer, transparanter én 24/7 uitvoeren. 

 

Neem contact op of  Download inspiratiegids

CO_strategyandimprovement-2

 

Wat kan er bereikt worden met Robotic Process Automation?

RPA neemt repeterende werkzaamheden voor u en uw collega's uit handen waar u normaal gesproken veel tijd aan kwijt zou zijn en die u er bovendien van weerhouden om werk te verzetten dat écht telt.

Softwarerobots kunnen eveneens als mensen begrijpen wat er op het scherm staat en met de juiste aansturing veel werkzaamheden overnemen. Zo kunnen softwarerobots de juiste gegevens uit een webpagina halen, door systemen navigeren, gegevens downloaden en identificeren. Een Softwarerobot kan dit ook nog eens veel sneller en consistenter dan uw collega en dit zonder tussendoor een koffiepauze te nemen.

Om u een beter inzicht te geven in de mogelijkheden van Robotic Process Automation staat hieronder een zeer eenvoudig voorbeeld zonder en met RPA afgebeeld. Dit is een simpel voorbeeld dat u een indicatie kan geven wat Robotic Process Automation allemaal voor u kan over nemen en vergemakkelijken.

situaite-zonder-en-met-RPA-4.0

 

Laat softwarerobots uw bedrijf vooruit helpen

Door softwarerobots toe te voegen aan uw team focussen uw collega's weer op waar zij goed in zijn en wat ze leuk vinden om te doen. Robotic Proces Automation zorgt voor verschillende voordelen binnen uw onderneming.

De effecten van Robotic Process Automation

gradient-form

Verbetering kwaliteit van gegevens

De robot werkt volgens strikte regels, hierdoor kan een robot geen fouten maken. Wanneer er in een proces van een software robot fouten zijn, dan zorgt dit voor uitval in het proces. Dit maakt de oorzaak van de uitval inzichtelijk, waardoor de kwaliteit van het proces verbeterd kan worden. Een robot is dus fout gevoeliger en toont dus sneller aan waar de fouten zitten, waardoor dit opgelost kan worden. 

gradient-grafiek

Meer tijd voor controles en
kwalitatieve analyses

De robot zal voor u tijdrovende taken overnemen, zoals het invoeren van de kilometerstanden van uw collega's tot downloaden van meerdere gegevens uit meerdere informatiebronnen. Hierdoor komt er voor u als persoon meer tijd vrij om controles uit te voeren en uw bezig te houden met kwalitatieve analyses waardoor processen verder verbeterd kunnen worden. 

gradient-klok

Snellere innovatie door integratie van ERP en ondersteunende applicaties

Met de softwarerobots kunnen toevoegingen aan het systeem worden gedaan waardoor de beperkingen van ERP systeem weggenomen worden. De robot kan er voor zorgen dat koppelingen die anders niet mogelijk waren geweest, mogelijk worden. Hierbij kunt u denken aan het automatiseren van het archiveren. 

gradient-succesmedewerkers

Tevredenheid medewerkers, directie en aandeelhouders

Door softwarerobots toe te voegen aan uw team kunnen uw collega's zich richten op meer waardevolle taken, die zij over het algemeen ook veel leuker vinden. Hierdoor stijgt de werktevredenheid onder uw medewerkers, ze doen waar ze goed in zijn en wat ze leuk vinden. 

gradient-schaal

Schaalvergroting

Robotic Process Automation zorgt er voor dat er meer mogelijk is met dezelfde medewerkers. Uw collega's pakken, andere meer waarde toevoegende werkzaamheden op, terwijl de softwarerobot de simpele repeterende werkzaamheden voor haar rekening neemt. 

gradient-geld

Reductie van operationele kosten 

Reductie van operationele kosten kan door de toevoeging van softwarerobots bereikt worden. Door tijdrovende werkzaamheden bij uw collega's weg te nemen en deze op te laten lossen door een robot die 24/7 door kan werken kunnen uw collega's andere werkzaamheden verrichten tijdens hun werkuren.