RPA voor woningcorporaties

Over de inzet van Robotic Process Automation bij woningcorporaties, woningbouwverenigingen en andere vormen van huisvestingorganisaties.

Neem contact op

4CEE_header_scroll

 

Shareworx Tobias (AX) SAP

Werkdruk en personeelstekort

Loopt de werkdruk op door het verwerken van reparatieverzoeken, intakeformulieren van nieuwe huurders of verwerken van automatische incasso’s? Heb je te maken met steeds meer taken maar met minder medewerkers? Ontstaan er achterstanden in het administratieve proces?

Met Robotic Process Automation (RPA) automatiseer je snel en effectief uiteenlopende administratieve processen die achter een computer worden uitgevoerd.

CO_RPA VS Manual work without rpa_02-09-2021-01

Ondersteuning door software robots

Robotic process automation (RPA) verwijst naar software programma's (software robots) waarmee handmatige handelingen met business applicaties, web portals, spreadsheets, communicatieprogramma's overgenomen kunnen worden, mits deze handelingen relatief eenvoudig en repetitief zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ophalen en invoeren van data of het eenvoudig bewerken en consolideren van data.

Eenvoudig werk kan met deze software robots goedkoper worden uitgevoerd. Bovendien werken software robots sneller, foutlozer én 24/7 . Tegelijkertijd kunnen medewerkers zich meer gaan toeleggen op werk dat complexer is of meer waarde toevoegt in de interactie met huurders.

CO_RPA vs Manuel desk with rpa met laptop en robot_02-09-2021-1

Geschikt voor eenvoudig, terugkerend werk

Alle werkzaamheden achter een computer die terugkerend, voorspelbaar én arbeidsintensief zijn, komen in aanmerking voor robotisering. Een aantal voorbeelden van processen binnen woningcorporaties die geschikt zijn voor Robotic Process Automation:

 • Geautomatiseerd afhandelen en registreren van reparatieverzoeken of veel voorkomende aanvragen van huurders in zowel backofficesystemen als externe systemen;
 • Nieuwe dossiers in systemen zetten en/of aanmaken van nieuwe zaken in het zaaksysteem op basis van e-formulieren en e-mail aanvragen;
 • Synchronisatie: gelijk houden van gegevens en processtatus tussen backofficesystemen en het DMS/Zaaksysteem;
 • Controle op mutaties in
  vastgoedinformatie;
 • Aanmaken van huurcontracten;
 • Invoeren meterstanden;
 • Aanmelden leegstand bij nutsbedrijven;
 • Afmelden leegstand bij nutsbedrijven;
 • Boeken onderhoudsfacturen;
 • Archiveren van plattegronden;
 • Archiveren en activeren huurcontracten;
 • HR: automatiseren van alle handelingen die komen kijken bij in- en uitdiensttreding van nieuwe medewerkers.

DOWNLOAD INSPIRATIEGIDS

CO-mens-geeft-robot-het-werk
4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

CO_rpa-projectmanagement-vergadering_H400

 

Wij zijn Coforce

Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.

coforce-producten

 

 

Tijd om te sparren?

Nieuwsgierig naar de inzet van een digitale workforce bij u op kantoor? Wij laten graag ons licht op uw situatie schijnen. Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact op.

Bellen tijdens kantooruren kan uiteraard ook via:

0318 648742

Heeft u een vraag of verzoek met betrekking tot media, evenementen, samenwerkingen of schoolopdrachten? Neem dan via deze weg contact met ons op.