Live Webinar | 31 mei

Ontdek hoe Robotic Process Automation (RPA) kan worden ingezet om het toenemende personeelstekort op te vangen.

Meld je aan!

  Gerelateerde_content_Webinars_4CEE_531x357
   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids!

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Whitepaper

     Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

     Download onze whitepaper!

      CO_Whitepaper_RPA_voorkant

       

       Resources
       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure!

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Waarom kiezen voor slimme RPA software?

         Featured Image

         In een drieluik gaan we dieper in op de RPA oplossing van Kofax en leggen we uit waarom Coforce heeft gekozen voor deze krachtige slimme software oplossing. Vandaag praten we met Erik van Doorn, oprichter van Coforce over het ontstaan van het bedrijf, de rol van Robotic Proces Automation binnen de digitale transformatie met als doel administratieve lastenverlichting.

         Routinematige werkzaamheden robotiseren

         Bedrijven en overheden staan onder enorme druk om al de administratieve activiteiten verder te digitaliseren. Zij zien een toekomst waarin de routinematige werkzaamheden, die voorheen door medewerkers werden uitgevoerd, volledig geautomatiseerd is met behulp van ‘slimme software’. De terugkerende administratieve handelingen worden dan ook overgenomen door RPA zoals deze slimme software ook wel wordt genoemd. Met een RPA toepassing is het mogelijk om het handmatig werk te elimineren door de interactie tussen gebruikersapplicaties te automatiseren (of robotiseren).slimme software

         Focus op de slimme software Robotic Process Automation

         Oprichter Erik van Doorn over zijn beweegredenen: “In 2007 is het fundament bij ICreative gelegd voor het geautomatiseerd herkennen van factuurgegevens met Kofax. In loop der tijd zijn er tal van manieren toegevoegd om data verder te digitaliseren en te standaardiseren. Hierdoor werd de kwaliteit van informatie geborgd en de snelheid van foutloze verwerking enorm verbeterd. Later is ook Robotic Process Automation (RPA) toegevoegd aan het porfolio van Kofax. Wij zagen direct dat RPA behoorlijk slimme software is, wat geschikt is voor andere type administratieve processen dan alleen factuurverwerking. Daarom hebben wij destijds vanuit ICreative een organisatie opgericht met uitsluitend RPA als focus. Het huidige Coforce”.

         Bedrijven zien RPA als onderdeel van hun automatiserings- en digitale tranformatiestrategie. De software verhoogt de productiviteit en versnelt de doorlooptijd van administratieve handelingen met minimale procesverandering. De software kan menselijke taken continu repliceren op onderliggende systemen, applicaties of resources. Als gevolg hiervan is het bestaande proces onveranderd gebleven, waardoor gegevens worden geëlimineerd bij verdere integratie- en analyse-inspanningen.

         kofax-rpa-other-products

          

          

          

          

          

          

          

          

         Eenvoudige business case

         De RPA software heeft een snel en eenvoudig te berekenen investeringsmodel of Return on Investment (ROI). De kosten variëren tussen de verschillende aanbieders. In sommige gevallen is er een één-op-één relatie te maken tussen de kosten voor de software aanschaf en een bestaande medewerker. Als we het hebben over Kofax RPA, dan heb je een RPA licentie voor zo’n 15.000 euro bij een driejarig contract.

         Zonder zorgen aan de slag

         De slimme RPA software van Kofax is een oplossing voor organisaties die actief aan de slag te gaan met de digitale transformatie om zo ook administratieve lastenverlichting na te streven. Dat was voor oprichter Erik van Doorn ook één van de redenen om de technologie aan te bieden: “In vergelijking met andere RPA-producten biedt het Kofax-platform unieke voordelen voor het versnellen van de digitale transformatie in Nederland. De kracht zit hem in het beheren van omvangrijke en complexe gerobotiseerde processen en daarnaast het minimaliseren van de kosten. Bedrijven willen geen zorgen als het gaat om het beheer van honderden of zelfs duizenden gerobotiseerde processen”, aldus Van Doorn.

         Administratieve werkdruk verlagen

         “Medewerkers hoeven lang niet zoveel tijd te besteden aan administratieve taken met de lean-filosofie in het achterhoofd. Met lean bedoel ik: geen overbodige registraties en gestuurd vanuit de klantbehoefte. Hierdoor creëer je de maximale toegevoegde waarde tegen minimale inspanning door, uiteraard binnen de wetmatige kaders. Ik wil niet meer blijven praten over administratieve werkdruk, maar er daadwerkelijk iets aan doen. Met de slimme softwareoplossing van Kofax kan de administratieve werkdruk worden verlaagd om zo lastenverlichting voor medewerkers te bereiken.”.

         Volgende week gaan we verder in op het gebruikersgemak en usability van Kofax RPA. De week daarna de architectuur en techniek. Zelf ervaren wat Kofax Robotic Process Automation voor je kan betekenen?

         Lees ook de andere artikelen in deze drieluik serie:

          

         Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

         In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

         Lees verder

         Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

         In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

         Lees verder

         Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

         Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

         Lees verder