Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         1 min read

         LEAN processen door RPA

         Organisaties maken procesbeschrijvingen, dit doen ze vaak heel zorgvuldig en het liefst zo uitgebreid mogelijk. Want zeg nu zelf, elk proces en detail moet er natuurlijk instaan. Het grote nadeel van deze uitgebreide procesbeschrijvingen is vaak dat ze resulteren in enorme handboeken met formeel taalgebruik, daarnaast belanden ze vaak in de kast en worden ze niet daadwerkelijk gebruikt. Dit is natuurlijk zonde van de tijd, energie en kapitaal dat er is ingestoken.

         Robotiseer processen

         Robotic Process Automation (RPA) is een goede manier is om bepaalde processen en taken binnen uw bedrijf te optimaliseren. De steeds terugkerende werkzaamheden worden eenvoudig door software robots uitgevoerd.

         Met RPA worden de handelingen geautomatiseerd die medewerkers moeten verrichten om de systemen te gebruiken. Daarnaast kan een robot ook acties uitvoeren. Op basis van opgehaalde informatie en ingebouwde logica, kan hij een status veranderen, berekeningen maken, een ander proces in gang zetten, een communicatie versturen, etc. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat informatie in het proces op een uniforme wijze wordt vastgelegd. Zo voorkom je zoveel mogelijk uitval in het proces.

         Breng processen in kaart

         Voor veranderingen in het proces is het vaak nuttig zowel het huidige proces als het gewenste proces in kaart te brengen. Verbeteringen kunnen gewenst zijn om klantgerichter te gaan werken, om de output te verbeteren, om een uniforme, gestandaardiseerde werkwijze in te voeren of om de efficiency te verbeteren. Uniformiteit, waar mogelijk, maakt processen duidelijker en efficiënter.

         Uniformeer procedures

         Belangrijk hierbij is dat de processen tot op activiteitenniveau zijn vastgelegd om goede implementatie van de procedures te ondersteunen. Wie doet precies wat en wie is waarvoor verantwoordelijk. Deze gestructureerde en uniforme wijze van processen vastleggen biedt medewerkers overzicht over het proces, hun rol daarin en de samenwerking met anderen.

         Sparren?

         Zijn jouw processen geschikt voor RPA? En hoe zorgt u dat het proces in essentie klopt voordat u ze gaat automatiseren? Dat zijn allemaal vragen die wij dagelijks krijgen én beantwoorden. Heeft u een soortgelijke vraag? Of wil je gewoon even sparren met een professional over RPA binnen uw organisatie? We staan voor je klaar. 

         rpa in finance processen

         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen...

         Lees verder
         rpa in geautomatiseerde Finance processen

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te...

         Lees verder
         automatisering helpt finance toekomst voorspellen

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en...

         Lees verder