Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Digitale transformatie vraagt om RPA

         Digitale transformatie gaat over het vergroten van je relevantie als organisatie. Dit proces wordt aangewakkerd door de connectiviteit tussen mensen, organisaties en things (IoT) en een toenemende hoeveelheid data. Deze data is de bron om processen te optimaliseren, maar ook om bestaande diensten te verbeteren en nieuwe toegevoegde waarde te creëren.

         In de digitale transformatie, of zoals steeds meer bedrijven ervaren, business transformatie, speelt automatisering van processen nog steeds een belangrijke rol. Robotic Process Automation (RPA) biedt kansen daar waar traditionele IT aanpassingen niet mogelijk zijn en nog veel handmatig werk wordt verricht door medewerkers. Met deze technologie komt het verder automatiseren van processen binnen handbereik van de business. Met RPA-softwarepakketten kunnen repetitieve processen eenvoudig geautomatiseerd worden, met weinig impact voor de IT-systemen.

          

         Ook de achterliggende processen moeten mee

         Het is een misverstand dat digitale transformatie alleen gaat over de voorkant van de organisatie. Ook de achterliggende processen, applicaties en systemen zullen moeten worden aangepast.

         Een voorbeeld wat ik afgelopen week tegen ben gekomen is een medewerker die data ontvangt per email. Hij opent de inbox en desbetreffende mail, opent de Excel spreadsheet en selecteert een veld. Dat veld wil hij/zij verwerken in de eigen financiële applicatie. Eenmaal ingelogd in het financiële systeem, kan hij daar de data uit het spreadsheet invoeren, de applicatie laten draaien. Vaak zie ik dat de resultaten in een ander systeem gerapporteerd wordt.

         Dit voorbeeld laat zien dat de verschillende onderliggende processen geautomatiseerd kunnen zijn, maar het geheel van alle handelingen dat meestal niet is. Organisaties hebben te maken met bestaande legacy systemen niet eenvoudig aan te passen zijn Wellicht biedt Robotic Process Automation (RPA) dan een uitkomst? De relatieve eenvoud en snelheid waarmee RPA kan worden geïmplementeerd maakt het een aantrekkelijke oplossing.

         Robotic Process Automation

         Ik zie dat steeds meer organisaties benieuwd zijn naar de mogelijkheden die RPA te bieden heeft. In de kern gaat het om de toepassing van RPA technologie die de manier waarop medewerkers interacteren met een applicatie volledig nabootsen. Software robots zijn in staat om eenvoudige regels om te zetten in beslissingen. Omdat RPA aansluit op het huidige IT-landschap hoeven bestaande systemen en applicaties niet of nauwelijks te worden aangepast.

         Stappen van RPA transformatie

         De eerste stap in een RPA traject is het selecteren en prioriteren van de processen die gerobotiseerd kunnen worden. Samen met de betrokken medewerkers, breng ik processen in kaart, worden procesketen- en IT-afhankelijkheden beschreven en kijken we kritisch welke taken wel en welke taken (nog) niet door de robot kunnen worden uitgevoerd.

         Neem de organisatie mee in de transformatie

         De bedrijfscultuur is een van de grootste struikelblokken. Om onze digitale transformatie te doen slagen, is een duurzame digitale cultuur een vereiste. Kansen omarmen om te veranderen en iets nieuws te proberen zonder te weten hoe het zal uitpakken … daarvoor is lef nodig.

         Dit bericht is ook geplaatst op softwarepakketten.nl

          
         rpa in finance processen

         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen...

         Lees verder
         rpa in geautomatiseerde Finance processen

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te...

         Lees verder
         automatisering helpt finance toekomst voorspellen

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en...

         Lees verder