RPA en Excel

Robotic Process Automation (RPA) is software waarvan de werking lijkt op wat een macro in Excel doet. Een macro voert ook handelingen uit waar wij als mensen wat langer over doen. Wij moeten bijvoorbeeld eerst ergens op klikken en voordat wij dat kunnen doen, moet er een connectie tussen hoofd en hand ontstaan. De snelheid waarmee wij dat doen ligt veel lager dan bij de software. Het verschil tussen RPA en een macro in Excel is dat je RPA-software over verschillende systemen kunt toepassen. Dat terwijl een macro in Excel alleen in Excel werkt.

Handmatige processen met Excel-sheets verleden tijd

RPA kan heel snel schakelen tussen een Excel-sheet en bijvoorbeeld een website, waarna je de gegevens weer in een ander formulier kunt laten zetten. De processingsnelheid en ook de accuraatheid en de kwaliteit van de handelingen gaan omhoog. Dit soort handmatige processen komen veel voor binnen de fiscale functies en worden bij veel bedrijven nog uitgevoerd door hoogopgeleide mensen. Voor hen wordt dit werk al snel saai.

Het aggregeren en analyseren van financiële en operationele prestaties is een bedrijfskritieke functie. Een softwarerobot kan deze taak overnemen. Dat scheelt jouw medewerkers veel tijd, terwijl het management op tijd de benodigde, correcte informatie heeft om inzicht in de bedrijfsvoering te verkrijgen.

Processen robotiseren

Mooie voorbeelden zijn processen waar bijvoorbeeld veel data-invoer is vanuit verschillende bronnen (zoals een Excel-sheet, pdf- of Wordbestand en een email) waarvan vervolgens in een of meerdere systemen orders of gebruikers moeten worden aangemaakt. Je kunt met RPA eenvoudig veel data met verschillende applicaties delen, tijdrovende handelingen automatiseren en processen optimaliseren door foutgevoelige stappen te automatiseren

Kunnen alle processen met Excel op een eenvoudige manier geautomatiseerd worden?
Ja, bijna iedere RPA-tool kan processen rondom Excel automatiseren. Groot voordeel van de Tungsten RPA software is dat voor Excel een geintegreerde engine gebruikt kan worden, wat ten goede komt in de snelheid en gemak waarmee de robotprocessen geconfigureerd kunnen worden.

Wil je  meer weten over de mogelijkheden om werkzaamheden en processen binnen jouw bedrijf  te automatiseren? Neem dan contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op

Lees onze laatste blogs over RPA:

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

 

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden hun processen te automatiseren en optimaliseren met Robotic Process Automation (RPA).

Met RPA laat je eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren door een softwarerobot. Daarmee komt ruimte vrij voor jouw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

Neem contact op