RPA en Excel

Robotic Process Automation (RPA) is in feite gewoon software en de werking lijkt heel erg op wat een macro in Excel doet. Een macro voert ook handelingen uit waar wij als mensen wat langer over doen. Wij moeten bijvoorbeeld eerst ergens op klikken en voordat wij dat kunnen doen moet er een connectie tussen hoofd en hand ontstaan. De snelheid waarmee wij dat doen ligt veel lager dan bij de software. Het verschil met Excel is dat je deze software over verschillende systemen kunt toepassen.

HANDMATIGE PROCESSEN MET EXCEL SHEETS VERLEDEN TIJD

Het kan heel snel schakelen tussen een Excel-sheet en een website, waarna je de gegevens weer in een ander formulier kunt laten zetten. Dus de processingsnelheid en ook de accuraatheid en de kwaliteit van de handelingen gaan omhoog. Dit soort handmatige processen komt veel voor binnen de fiscale functies en wordt bij veel bedrijven nog uitgevoerd door hoogopgeleide mensen. Voor hen wordt dit werk al snel saai.

Het aggregeren en analyseren van financiële en operationele prestaties is een bedrijfskritieke functie. Een software robot kan deze taak overnemen. Dat scheelt uw medewerkers veel tijd, terwijl het management op tijd de benodigde, correcte informatie heeft om inzicht in de bedrijfsvoering te verkrijgen.

Processen robotiseren

Mooie voorbeelden zijn processen waar bijvoorbeeld veel data invoer is vanuit verschillende bronnen (zoals een Excel, PDF, Email, Word bestand) waarvan vervolgens in een of meerdere systemen orders of gebruikers moeten worden aangemaakt. Je kunt met RPA dus eenvoudig veel data met verschillende applicaties delen, tijdrovende handelingen automatiseren en processen optimaliseren door fout gevoelige stappen te automatiseren

Kunnen alle processen met Excel op een eenvoudige manier geautomatiseerd worden?
Ja, bijna iedere RPA tool kan processen rondom Excel automatiseren. Groot voordeel van de Kofax RPA software is, dat voor Excel een geintegreerde engine gebruikt kan worden, wat ten goede komt in de snelheid en gemak waarmee de robotprocessen geconfigureerd kunnen worden.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om werkzaamheden en processen binnen uw bedrijf  te automatiseren? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuws

3 min read

Stijgend ziekteverzuim is slecht nieuws met huidig personeelstekort

In 2022 blijft de trend van ziekteverzuim onder werknemers stijgen. Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de...

6 min read

RPA Goeroe Gerard Hahn over wanneer softwarerobots meeste toegevoegde waarde bieden

In de gloednieuwe rubriek ‘RPA Goeroe’ gaat Coforce in gesprek met RPA specialisten bij onze klanten over hun...

4 min read

Robotiseer tijdrovende P2P processen met RPA

Hoeveel (handmatige) schakels zitten er in jouw Purchase to Pay proces? Hoe groter jouw bedrijf, hoe meer mensen er bij...

 

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

ONTDEK MEER