RPA en Legacy systemen

Robotisering is een uitstekend alternatief om inefficiënte of gebroken processen te automatiseren daar waar organisaties gebruik maken van legacy systemen en mainframes. Organisaties binnen de financiële sector, overheden of gemeenten hebben legacy systemen nog volop in gebruik. Het gevolg is dat een medewerker bijvoorbeeld op basis van een bericht/document in de ene applicatie gegevens invoert, vervolgens met ALT-Tab naar een andere applicatie gaat om daar ook wat gegevens in te voeren, vervolgens een bestandje wegschrijft naar een fileshare, daarvan wellicht de file-name wijzigt, om vervolgens het proces af te ronden door een bericht te sturen naar weer een ander systeem.

API’S KOSTBAAR OF TIJDROVEND

Het bouwen van interfaces (zogenoemde Application Programming Interfaces, API’s) voor deze legacy systemen is kostbaar en tijdrovend. Ook vervanging van applicaties is complex. Aangezien RPA tools vrij eenvoudig zijn in het gebruik, biedt het voor organisaties vaak een goed, betaalbaar en sneller te realiseren alternatief voor het vervangen van legacy systemen door moderne geïntegreerde oplossingen.

Wilt u meer weten over RPA en de inzet hiervoor bij uw legacy applicaties? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

Verouderde applicaties

RPA is een uitkomst voor organisaties met veel verouderde vakapplicaties, ze legacy systemen of applicaties. Die laten zich moeilijk inpassen in een moderne informatie-architectuur met slimme, op webservices gebaseerde koppelingen. Maar met behulp van RPA kan de digitale transformatie alsnog worden ingezet en kunnen organisaties de volgende doelen te bereiken:

  • Medewerkers krijgen een ‘virtuele assistent’ en kunnen zich volledig richten op uitdagender en zinvollere taken
  • Lagere kosten van de uitvoering van een proces
  • Kortere doorlooptijden
  • Betere kwaliteit van dienstverlening
  • Hogere beschikbaarheid 24/7

Nieuws

2 min read

Efficiënt omgaan met e-mail: Communications Mining biedt uitkomst

Een leven zonder e-mail is haast niet meer voor te stellen. Het is een ideaal voor werkgerelateerde communicatie, maar...

8 min read

Robotisering, automatisering en digitalisering; verschillen en voorbeelden

Robotisering, automatisering en digitalisering zijn begrippen die veel met elkaar te maken hebben, maar misschien juist...

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

 

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

ONTDEK MEER