Resources
Inspiratie nodig?

RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

Download onze inspiratiegids!

  CO_inspiratiegids_voorkant

   

   Whitepaper

   Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

   Download onze whitepaper!

    CO_Whitepaper_RPA_voorkant

     

     Brochure

     Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

     Download onze brochure!

      CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

       

       2 min read

       Administratieve processen automatiseren met RPA

       Featured Image

       Binnen bedrijven worden eindeloze mailtjes gestuurd, bestanden gedeeld, documenten opgeslagen en bewerkt. Naarmate de organisatie groeit, worden die processen complexer en verlang je naar een andere aanpak die effectiever is en fouten voorkomt. Er worden veel verschillende systemen en vakapplicaties naast elkaar ingezet. Een los systeem voor de projecten of de facturatie. Een systeem voor de financiële administratie. Of een systeem voor relatiebeheer. Dit levert veel dubbel en handmatig werk op voor medewerkers. En dat werkt fouten in de hand. Juist hier is het automatiseren van administratieve processen goed voor.

       Zonder geautomatiseerd proces ligt er een grote verantwoordelijkheid bij specifieke personen. En is iemand afwezig, dan ligt het proces stil. Waar je bij dit mensenwerk alleen maar kunt groeien met extra medewerkers, is groeien met een geautomatiseerd proces via software robots eenvoudiger, sneller en voordeliger.

        

       Meer bedrijfsprocessen kunnen geautomatiseerd worden

       “91% van de leidinggevenden zegt dat medewerkers teveel tijd besteden aan administratieve taken. De werkelijkheid blijkt somber. In totaal zijn slechts 38% van de bedrijfsprocessen geautomatiseerd.” Dit blijkt uit het onderzoek ‘Today’s State of Work: At the Breaking Point’ van ServiceNow. Volgens meer dan een derde van de ondervraagden is de werkdruk in het laatste jaar met 20 procent of meer toegenomen.

       Software robots, ook wel Robotic Process Aumation (RPA) genoemd kunnen handmatige taken van medewerkers overnemen. Daar bovenop zorgt RPA ook nog eens voor een gestandaardiseerde werkwijze, waardoor processen sneller, kwalitatief beter en voordeliger uitgevoerd kunnen worden. Met de juiste geautomatiseerde processen kun je als medewerker, team of afdeling (in)direct ook meer waarde toevoegen aan het bedrijf. Je houdt immers meer tijd over om aan andere zaken te besteden.

       Lees meer over hoe RPA mensen weer laat doen waar ze goed in zijn.

        

       Procesflow in kaart brengen

       Voordat je daadwerkelijk de processen kunt robotiseren moet je de procesflow duidelijk hebben. Om je proces in kaart te brengen is niets speciaals nodig. Zet om te beginnen met je team of afdeling de hele procesflow op papier. Het geeft direct inzicht en je wordt geforceerd om kritisch na te denken over waar het beter kan. Door je processen uit te tekenen schep je helderheid en breng je structuren in kaart. Vervolgens kun je kijken welke van die structuren je, al dan niet deels, kunt bundelen tot een set die je automatiseert.

        

       Quickscan

       Met behulp van een quick-scan bepalen wij op basis van een aantal criteria, zoals volume, frequentie en foutgevoeligheid, het proces met de meeste RPA potentie en maken concreet wat de verwachte voordelen zijn. De huidige prominente verstrekkers van RPA (UiPath, BluePrism, Automation Anywhere en Workfusion, Power Automate en Kofax) hebben verschillen in functionaliteiten, gebruikersvriendelijkheid en achterliggende techniek/architectuur. Hierdoor ervaren veel organisaties moeilijkheden in het vinden van de beste RPA-tool die bij de eigen eisen, wensen en behoeftes past.

       Het RPA automatiserings- en integratieplatform van Kofax RPA is de snelste en meest efficiënte manier om informatie te verkrijgen, te verbeteren en te leveren uit vrijwel elke applicatie of gegevensbron, inclusief websites en portals, desktop applicaties en Enterprise systemen, zonder dat er enige codering aan te pas hoeft te komen.

       Lees meer over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten.

        

       Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

       In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

       Lees verder

       Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

       In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

       Lees verder

       Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

       Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

       Lees verder