RPA en Webportals

Het inzetten van Robotic Process Automation (RPA) helpt organisaties sneller en nauwkeuriger processen te verwerken. RPA is namelijk het startpunt van intelligent automatiseren.

Marktinformatie is voor veel bedrijven een cruciale concurrentiefactor geworden. Deze gegevens worden verzameld, geïntegreerd en verspreid over de hele organisatie, wat realtime datagedreven besluitvorming mogelijk maakt.

Met het informatie-integratie- en automatiseringsplatform van Tungsten RPA (voorheen bekend als Kofax RPA of als Kofax Kapow) kan kritieke marktinformatie op een snelle en kosteneffectieve manier worden verkregen, geïntegreerd en met beslissers worden gedeeld. Barrières met betrekking tot gegevenstoegang, time-to-value en kosten worden weggenomen met de RPA-software.

Data extractie

Hoe vaak moet er niet data opgehaald of gecheckt worden op een externe website of portaal? RPA neemt al dat werk uit handen door in te loggen, naar de juiste pagina te gaan en de data op te halen en weer in te lezen in jouw eigen systeem. Denk aan marktdata, statistische data, concurrentie data, Kamer van Koophandel (KvK) portal, kredietchecks of sociale media. Een digitale assistent in de vorm van een softwarerobot kan desnoods ieder uur bepaalde websites/portals monitoren voor updates.

De softwarerobot maakt verbinding met al jouw portals om automatisch informatie te verzamelen of te posten. Dat kan op vooraf ingestelde tijden of als onderdeel van een gedefinieerde workflow.

Elk moment beschikbaar

Je kunt de robots op elk moment van de dag (of nacht) inzetten voor het uitvoeren van iedere gewenste bedrijfsapplicatie, en het verzamelen of invoeren van informatie op elke website of web portal. RPA is ook te gebruiken voor het raadplegen of het versturen van e-mail en het vullen van Excel-sheets. Een RPA-robot kan bijvoorbeeld de acties van een gebruiker nabootsen als:

  • Er tussen twee systemen gewerkt dienen te worden (bijv. ERP en CRM)

  • Gegevens kopiëren en plakken vanaf een website of portal

  • Gegevens halen uit en invoeren in een legacy systeem

  • Gegevens verzamelen in een Excel werkblad of database

Wil je weten hoe RPA in de praktijk voor jouw organisatie kan werken? Neem contact met ons op.

Neem contact op

Lees de laatste blogs over RPA

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden hun processen te automatiseren en optimaliseren met Robotic Process Automation (RPA).  Met RPA laat je eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor jouw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

Neem contact op