Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

    CO_Whitepaper_RPA_voorkant

     

      Inspiratie nodig?

      RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

      Download onze inspiratiegids

        CO_inspiratiegids_voorkant

         

          Resources
          Uitgelichte blog

          Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

          Lees de blog

            coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

             

              Brochure

              Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

              Download onze brochure

                CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

                 

                  Verwerking Persoonsgegevens AVG

                  Wanneer individuele gegevens worden opgeslagen en verwerkt door een bedrijf of overheidsinstelling, moet deze voldoen ook aan de GDPR of Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

                  Overal in de organisatie aanwezig

                  Veel overheidsorganisaties kiezen voor handmatige procedures om te voldoen de richtlijnen. Dit is echter veel tijdrovender dan noodzakelijk. RPA technologie biedt software robots om u te helpen bij het automatiseren van repetitieve handmatige taken en processen, waaronder de registratie , verwerking en anonimisering van persoonsgegevens zoals BSN nummer, geboortedatum of identificatienummers die staan in PDF documenten, kopieën van legitimatiebewijzen zoals rijbewijs, ID-kaart of paspoort. Voor de hand liggende gegevens zijn iemands naam, adres en woonplaats. Maar ook telefoonnummers en postcodes met huisnummers zijn persoonsgegevens. Gevoelige gegevens als iemands ras, godsdienst of gezondheid worden bijzondere persoonsgegevens genoemd. Deze zijn door de wetgever extra beschermd.

                  Laat een robot u ondersteunen

                  n veel gevallen zijn persoonsgegevens opgeslagen in verschillende systemen in uw organisatie: PDF bestanden, e-mails, fileshares, CRM, ERP, DMS en andere business-applicaties. Wanneer u een aanvraag binnenkrijgt om inzichtelijk te maken welke persoonsgegevens u van iemand heeft, zullen uw medewerkers hiervoor handmatig in alle applicaties moeten zoeken. Een taak die niet alleen veel tijd kost, maar omdat het mensenwerk is, ook zeer foutgevoelig is. Een robot kan u het werk uit handen nemen.

                  Eigenschappen AVG robot

                  • Eenvoudig te implementeren / uit te rollen (gemiddeld 2 tot 6 weken)
                  • Naadloze integratie met iedere bedrijfsapplicatie Lage operationele kosten
                  • Geanonimiseerde gegevens zijn onherleidbaar (in lijn met eisen vanuit de Wbp en de GDPR)
                  • Voorkomt de impact van datalekken en hiermee boetes of reputatieschade

                  Anonimisering persoonsgegevens

                  Anonimiseren betekent: Verwisseling van persoonsgegevens in gegevens die niet langer gebruikt kunnen worden om een natuurlijk persoon te identificeren, daarbij in ogenschouw nemende ‘alle middelen die hiervoor redelijkerwijs gebruikt kunnen worden’ door zowel een verantwoordelijke als een derde partij. Een belangrijke factor hierbij is dat de verwerking onomkeerbaar moet zijn.

                  Data maskering

                  Een praktische oplossing vormt het maskeren van persoonsgegevens, waardoor deze niet meer als zodanig zijn te herkennen. Dit wordt ook wel ‘data masking’ of ‘data maskering’ genoemd. Met behulp van RPA kunnen persoonsgegevens of -data gecontroleerd en bewerkt worden in allerlei systemen en applicaties waaronder het maskeren (suppression) of vervangen van herleidbare informatie. Volgens de wet betreft het dan geen persoonsgegevens meer en gelden de genoemde restricties niet langer. De richtlijn gegevensbescherming is hiermee voldaan.

                  AVG Robot

                  Met de AVG-robot worden persoonsgegevens en andere gevoelige data in de verschillende systemen en documenten snel en accuraat doorzocht. Op verzoek kunnen de gegevens worden aangepast, gemaskeerd en/of verwijderd. De oplossing maskeert alle gevoelige gegevens in alle eerder gedigitaliseerde en gearchiveerde documenten . Met de oplossing kunt u dus met terugwerkende kracht data anonimiseren. De AVG applicatie integreert naadloos, zonder te programmeren, met iedere applicatie. De robot is vlot te implementeren en maakt geen gebruik van ingewikkelde API’s. Daardoor is deze snel inzetbaar. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om gevoelige persoonsgegevens te maskeren? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak of demonstratie.

                  Nieuws

                  6 min read

                  Hoe maak je een integratie met digitaal ondertekenen van Stiply?

                  Om je eigen software uit te breiden met de functionaliteit van digitaal ondertekenen, heb je besloten om niet zelf een...

                  4 min read

                  Zó eenvoudig is het om de digitale handtekening van Stiply aan je software toe te voegen

                  De wens om digitale handtekeningen aan je portfolio toe te voegen wordt steeds concreter. Klanten vragen erom, of...

                  6 min read

                  Digitale handtekening software: Wat kan ik ermee binnen mijn eigen software?

                  Als je van plan bent om binnen je eigen software iets met een digitale handtekening te gaan doen, wil je natuurlijk...

                  Wij zijn Coforce

                  Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

                  ONTDEK MEER