RPA voor administratieve taken

Ontlast administratie van eenvoudige, terugkerende taken
met behulp van software robots (RPA)

Vraag een gratis intake aan   of  download de inspiratiegids

 

 

Is RPA voor mij wel interessant?


Staan op jouw to-do-lijst (of op die van jouw medewerkers) ook elke dag nog taken die je handmatig moet uitvoeren? Bij administratieve taken blijven altijd nog handmatige taken over, ook als je processen geautomatiseerd hebt. Robotic Process Automation (RPA) biedt hulp juist voor die taken. En dankzij de mogelijkheid om RPA in de cloud af te nemen voor losse, afgebakende taken kun je al zeer kostenefficiënt aan de slag. 

Maar waar begin je dan en welke taken kun je dan aan denken? 

Enkele voorbeelden van taken die RPA jou uit handen kan nemen: 

  • Downloaden van facturen uit factuurportalen en aanbieden aan je purchase to pay applicatie;
  • Verzamelen van informatie uit publieke informatiesystemen zoals KvK of RDW;
  • Verzamelen van informatie uit databases voor periodieke overzichten of rapportages;
  • Versturen van notificatieberichten via e-mail of Microsoft Teams;
  • Gestructureerd de toegang tot applicaties testen (bijvoorbeeld testen of webapplicaties beschikbaar zijn, of de beschikbaarheid voldoet aan de SLA afspraken, werkt de applicatie nog zoals verwacht na een update);
  • Koppelingen maken tussen softwareapplicaties d.m.v. een API;
  • Etc. Wil je meer voorbeelden? Download de inspiratiegids.

 

 

CO_robert_de_robot
 
logo_bghu_fc
Het werk om de basisregistratie te verrijken met gegevens uit de KvK omgeving was weinig afwisselend. Wij zagen dan ook dat gedurende de werkdag de hoeveelheid fouten opliep. Met de komst van de virtuele collega is dit helemaal verdwenen en hebben we zelfs te maken met een betere kwaliteit van data.
Henri van Wijk
Projectmanager RPA bij BghU

Extra handen nodig?


Veel administratief werk achter een beeldscherm is eenvoudig en terugkerend. Maar ook tijdrovend. En vaak komt het werk in pieken.

Zou het niet prettig zijn om extra handen te hebben die dit werk voor jou en jouw collega's overnemen. Zo houd je meer tijd over voor werk dat echt je aandacht vraagt.

CO_RPA VS Manual work without rpa_02-09-2021-01
 

Wat kan RPA eigenlijk?


Robotic Process Automation (RPA) biedt uitkomst. RPA staat voor software robots die informatie binnen en tussen business software (websites, ERP systemen, Office- en boekhoudprogramma's) kunnen ophalen, bewerken en invoeren. Net zoals een medewerker dit zou doen.

De software robots doen dit echter sneller en 24/7 als het werk daar om vraagt. Ze bieden bijvoorbeeld ondersteuning bij het ophalen van facturen bij leveranciers, het invoeren van wisselkoersen of het consolideren van gegevens voor de jaarafsluiting.

CO_RPA vs Manuel desk with rpa met laptop en robot_02-09-2021-1
 

Hoe werkt RPA eigenlijk?


RPA is software waarmee verschillende programma's geconfigureerd kunnen worden. Ieder programma voert een taak uit. Op basis van tijd, op basis van condities, of handmatig getriggered.

Deze progragramma's kunnen interacteren met de user interface van business software, zoals een medewerker dit ook doet. Maar liever laten we deze programma's de user interface omzeilen.

In tegenstelling tot automatisering hoeft met RPA geen zwaar implementatietraject te worden gestart. Daarnaast is RPA zeer flexibel en dus makkelijk aan te passen.

CO-mens-geeft-robot-het-werk
 

Wie zijn er al geholpen met RPA?

(enkele voorbeelden)

Verder lezen over RPA voor Financieel administratieve processen?

CO_rpa-projectmanagement-vergadering_H400

 

Waarom Coforce?


Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.


coforce-producten

 

Vraag een gratis intake aan  of  download de inspiratiegids