2 min read

Maak kennis met ... Emile Hijdra

Maak kennis met ... Emile Hijdra

Deze rubriek, waarin je meer te weten komt over onze collega’s, is inmiddels vaste prik bij Coforce. Ditmaal de beurt aan RPA-consultant Emile Hijdra om zich voor te stellen.

Emile is al aan boord sinds Coforce in 2017 werd opgericht. Hij vertelt: “Ik werkte toen al 7 jaar binnen 4CEE, de bedrijvengroep waar Coforce onderdeel van is. Ik was betrokken bij een aantal werkgroepen en kwam daar voor het eerst in aanraking met Robotic Process Automation (RPA).”

Interessante technologie

“Ik vond dat meteen een interessante technologie. Het is een hele andere manier van kijken naar automatisering, vooral op het gebied van het koppelen van verschillende softwareapplicaties”, aldus Emile. Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen de vraag kwam of hij als RPA-consultant bij het eerste project van Coforce aan de slag wilde.

“Het is tof dat ik vanaf het begin al mijn steentje kan bijdragen”, zegt Emile. “En het is mooi om te zien dat klanten van het eerste uur tot op de dag van vandaag tevreden zijn over onze inzet. Daar doen we het voor!”

Mensen ontzorgen met RPA

Ondertussen heeft hij al heel wat organisaties kunnen helpen met zijn softwarerobots. Waar hij met de meeste trots op terugkijkt? “Succesvolle implementaties die aanvankelijk complex leken, waarbij we veel stappen hebben geautomatiseerd en uiteindelijk de klant veel tijd en stress hebben bespaard." Het geeft veel voldoening als we mensen kunnen ontzorgen.” 

Als voorbeeld noemt hij de zomerse piekperiode bij onderwijsinstellingen. Emile: “Er komt dan in één keer heel veel administratief werk op de scholen af. Het verwerken van overgangslijsten, het diplomeren van afgestudeerden, het in- en uitschrijven van studenten. Elk jaar weer zorgt dat voor een hoge werkdruk bij de administratief medewerkers, dus het is mooi dat we hen met softwarerobots kunnen ontlasten.”

Voor de lange én korte termijn

Het mooie van RPA volgens Emile is dat het niet altijd een langetermijnoplossing hoeft te zijn. Hij zegt: “Het kan ook ad hoc ingezet worden. Denk bijvoorbeeld aan gemeenten die in 2022 opeens te maken kregen met de energietoeslag. Daar was een hele stroom aan extra documentatie mee gemoeid, terwijl de medewerkers al zo druk waren. Met RPA konden we de extra bulk papierwerk tijdelijk opvangen, zodat de medewerkers wat extra lucht kregen.”

👉LEES OOK Lasse Hartman, werkzaam bij de gemeente West Betuwe, deelt zijn ervaringen met de inzet van RPA voor o.a. de energietoeslag

Sportliefhebber

Als Emile niet aan het werk is, dan is hij waarschijnlijk met iets sportiefs bezig. Zo wandelt hij graag. Niet voor niks loopt hij dit jaar voor de derde keer de Nijmeegse Vierdaagse. Voor volgend jaar staat zijn deelname ook al gepland, en dat wordt extra speciaal. Dan loopt hij namelijk samen met zijn dochter, voor wie het de eerste keer gaat zijn.

Verder slaat hij graag een balletje samen met collega’s op de squash- of padelbaan en is hij regelmatig op de hockeyclub te vinden met zijn drie kinderen en vrouw.

 

bulb Leestip

Eerder in deze rubriek stelden we RPA Consultant Jelle Prins aan je voor. “Alle consultants zijn verantwoordelijk voor het gehele proces, dus de intake van de klant tot aan de oplevering en het onderhoud van de softwarerobots” 

>> Maak kennis met Jelle Prins

Jelle - Coforce - 1200 x 630 px-2-1

 

 

Maak kennis met ... Emile Hijdra

3 min read

Maak kennis met ... Emile Hijdra

Deze rubriek, waarin je meer te weten komt over onze collega’s, is inmiddels vaste prik bij Coforce. Ditmaal de beurt aan RPA-consultant Emile Hijdra...

Lees verder
UiPath erkend als leider in het Gartner Magic Quadrant voor Process Mining 2024

2 min read

UiPath erkend als leider in het Gartner Magic Quadrant voor Process Mining 2024

Op 2 mei 2024 werd UiPath door Gartner, Inc. erkend als leider in het 2024 Gartner® Magic Quadrant™ voor Process Mining. Deze erkenning onderstreept...

Lees verder
Maak kennis met ... Jelle Prins

2 min read

Maak kennis met ... Jelle Prins

In deze rubriek stellen de collega’s van Coforce zich één voor één aan je voor. Jelle Prins versterkt ons team inmiddels alweer een paar maanden....

Lees verder