2 min read

Waarom kiezen voor Robotic Process Automation? Deel 3

Waarom kiezen voor Robotic Process Automation? Deel 3

In een drieluik gaan we dieper in op de RPA oplossing van Tungsten (voorheen Kofax) en leggen we uit waarom Coforce heeft gekozen voor deze krachtige RPA software. Allereerst bespraken wij de rol van Robotic Process Automation binnen de digitale transformatie. Daarna zijn we verder in op het gebruiksgemak en implementatie van Tungsten RPA (voorheen bekend als Kofax RPA en daarvoor als Kofax Kapow). Met dit derde artikel ronden we het drieluik af. We praten deze keer met Joost Dorrestijn, Managing Consultant bij Coforce over de architectuur en techniek achter Tungsten RPA.

 

Gedecentraliseerd servermodel

In plaats van een dure virtuele desktopinfrastructuur (VDI) zoals bij andere RPA-leveranciers zichtbaar is, minimaliseert Tungsten zijn ‘VDI-voetafdruk’. Dit is een technisch verhaal maar kort komt het erop neer dat het gecentraliseerde servermodel uniek is aan de architectuur van Tungsten RPA (voorheen Kofax RPA).

Met de RPA software van Tungsten is het mogelijk webapplicaties op te starten met geïntegreerde web-engines. Dit betekent dat er voor het benaderen van een bedrijfsapplicatie, die te benaderen is via een web cliënt, er géén additionele server of PC nodig. In het geval van bedrijfsapplicaties zoals SAP, voeren softwarerobots, soms ook wel virtuele medewerkers genoemd, de gerobotiseerde handelingen uit op de server en communiceren bi-directioneel met de applicatie op een virtuele desktop via een automatiseringsservice.Kofax RPA Architectuur

 

Goede architectuur niet onderschatten

Joost Dorrestijn, Managing Consultant bij Coforce gaat hier dieper op in:

“Een goede architectuur achter een RPA omgeving moet niet onderschat worden. In een pilotfase of binnen een kleinschalige omgeving waarin RPA software uitsluitend voor 1 of 2 processen wordt toegepast, valt een complexe architectuur nog niet op. Maar als voor ieder robotproces of iedere applicatie een aparte (virtuele) server of PC nodig is, dan wordt de RPA architectuur en technische infrastructuur behoorlijk gecompliceerd en kostbaar. Met Tungsten RPA wordt alles aangestuurd vanaf de centrale server. Dit biedt uiteraard voordelen ten aanzien van security, auditing en beheer”.

 

Legacy mainframe ondersteuning

De Tungsten RPA architectuur biedt een platform om gegevens te verwerken van gestructureerde of ongestructureerde databases, bestanden, e-mailsystemen, websites, portals en zelfs legacy mainframes of terminal emulaties. Het behandelt geautomatiseerde data extractie en transformatie van en naar Excel, XML, XLS, PDF, RSS feeds en API’s op basis van SOAP, REST, XML en JSON. De RPA software stuurt dus andere softwareapplicaties en systemen aan.

Kofax RPA Management Console

 

Kosteneffectief

“Elke bedrijf wat al een Tungsten-oplossing heeft draaien zoals Capture en BPMen en die nu aan de slag wil met RPA software zou Tungsten op de shortlist moeten zetten”, aldus Dorrestijn. “Het is een multi threaded architectuur die robot implementaties gemakkelijk schaalt. Tungsten RPA kan worden geïmplementeerd als een on-premise Enterprise implementatie of ter beschikking gesteld worden in de Cloud”.

In een recent rapport van Forrester werd Tungsten, toen nog Kofax, aangehaald als een sterke performer. De evaluatie richtte zich op drie gebieden: huidig aanbod, strategie en marktaanwezigheid. Het rapport beoordeelde Kofax Kapow™ (inmiddels hernoemd naar Tungsten RPA) en stelde dat de architectuur elegant is opgebouwd. RPA beheerders kunnen RoboServers implementeren en schalen met behulp van ‘Docker-containers’. Dit is kosteneffectiever dan de traditionele RPA implementaties met behulp van beheerde virtuele machines. De verbetering van desktop RPA functies, zoals Citrix-ondersteuning, met oppervlakteautomatisering op basis van neurale technologie, is nu duidelijk zichtbaar.

 

Lees ook de andere artikelen in deze drieluik serie

 

 
Efficiënt omgaan met e-mail: Communications Mining biedt uitkomst

2 min read

Efficiënt omgaan met e-mail: Communications Mining biedt uitkomst

Een leven zonder e-mail is haast niet meer voor te stellen. Het is een ideaal voor werkgerelateerde communicatie, maar tegelijkertijd kan het ook een...

Lees verder
Robotisering, automatisering en digitalisering; verschillen en voorbeelden

8 min read

Robotisering, automatisering en digitalisering; verschillen en voorbeelden

Robotisering, automatisering en digitalisering zijn begrippen die veel met elkaar te maken hebben, maar misschien juist daarom ook tot verwarring...

Lees verder
Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers, taxateurs en gegevensbeheerders...

Lees verder