2 min read

Waarom kiezen voor RPA? Deel 2

Waarom kiezen voor RPA? Deel 2

In een drieluik gaan we dieper in op de RPA oplossing van Kofax en leggen we uit waarom Coforce heeft gekozen voor deze krachtige RPA software. Het eerst deel ging over de rol van RPA binnen administratieve lastenverlichting en de digitale transformatie. In dit tweede deel gaan we verder in op het gebruiksgemak en implementatie van Kofax RPA met Martin van Esschoten, Business Manager bij Coforce.

 

Snelle implementatie

Kofax RPA is een automatiserings- en integratieplatform dat kan worden ingezet als een ‘stand-alone’ oplossing of gecombineerd kan worden met Kofax BPM of capture technologie.  Het is slimme software dat reageert op / met applicaties en systemen. Het kan acties geautomatiseerd ‘triggeren’ en kan communiceren met vrijwel elk bedrijfssysteem (bijv. SAP of Oracle Financials), websites of desktop applicaties (bijv. Excel). De RPA software kan geïmplementeerd worden zonder complexe codering of lange ontwikkelingscycli, wat de implementatie van RPA projecten en de ROI versnelt. Zo kunnen administratieve processen goedkoper en sneller worden uitgevoerd, zonder dat dit ten koste gaat van de operationele kwaliteit.

 

Visueel processen bouwen

Business Manager, Martin van Esschoten over het gemak van Kofax RPA:

“ De Design Studio is een visuele point-and-click omgeving waar proceseigenaren samen met de interne ontwikkelaars aan de slag kunnen. Zij kunnen administratieve processen visueel bouwen in een workflow om vervolgens dit gelijk te testen. En dit alles zonder code te hoeven gebruiken. Met deze krachtige ontwerptool wordt er als het ware de live applicaties ‘opgenomen’ terwijl op de achtergrond het proces wordt opgebouwd in de workflow. Daarnaast staat een rijke bibliotheek van herbruikbare procesfragmenten of procesactiviteiten tot de beschikking voor de verschillende RPA projecten. Hierdoor versnelt de ontwikkeling van nieuwe softwarerobots ook weer. Het is dus slimme software wat andere software applicaties kan aansturen via de user interface”.

Kofax RPA Design Studio

 

Gecentraliseerde aansturing

De Design Studio van Kofax RPA ondersteunt het samenwerken binnen verschillende bedrijfssystemen zoals Window, Citrix of toepassingen zoals Excel. Ook kan de RPA software overweg met websites en portals, als ook verschillende gegevensformaten zoals PDF. Zodra een proces is ontworpen, en vastgelegd wordt deze gepubliceerd op de gecentraliseerde RoboServer. Na implementatie wordt het gerobotiseerde proces vanaf deze locatie gestart. De Management Console regelt inhoudelijk de aansturing waaronder de inzet van deze virtuele medewerkers, het plannen en uitvoeren van wordt daarnaast ook vanuit deze Console geregeld. Monitoring en gebruikersadministratie vindt daarnaast ook plaats binnen de Management Console.

Kofax RPA Management Console processen

 

“Er zijn verschillende manieren waarop een virtueel beheerd proces opgestart kan worden”, zo licht Martin zijn verhaal verder toe. “Zodra een proces ontworpen en geplaatst is op de server, hebben beheerders uiteenlopende opties op deze processen geautomatiseerd in te plannen. Deze komen dan vervolgens op vaste tijden en intervallen te draaien. Daarnaast kunnen delen van processen ‘beschikbaar gesteld worden’ aan andere applicaties of afdelingen. Dan kan een gerobotiseerd proces worden opgeroepen vanuit een bestaande toepassingen of een workflowproces vanuit een procesautomatiseringsplatform zoals Kofax TotalAgility”.

 

RPA software selectie

Er zijn wel verschillen in functionaliteit én het gebruiksgemak van de verschillende RPA oplossingen. De RPA software van leveranciers als bijvoorbeeld Blue Prism, Automation Anywhere en UIPath verschilt enorm in functionaliteit én in gebruiksgemak met Kofax RPA. Van Esschoten adviseert organisaties daarom goed te laten kijken naar het gebruiksgemak en de impact op de benodigde infrastructuur.

In een gerichte sessie kan dieper ingegaan worden op de uitgebreide functionaliteit, de gebruiksvriendelijkheid en de implementatie van Kofax. Daarnaast kan er met een consultant ingegaan worden op de behoeften en verwachtingen van de organisatie als het gaat om RPA software voor het stroomlijnen van alle routinematige bedrijfsprocessen rondom mens, applicatie en systemen. 

 

Lees ook de andere artikelen in deze drieluik serie