2 min read

Maak kennis met ... Peter Kok

Maak kennis met ... Peter Kok

Na Nicky en Richard, is het nu de beurt aan Peter Kok om zich aan je voor te stellen. Hij vertelt graag meer over zijn baan als Delivery Manager bij Coforce, over zijn rol bij de ISO-certificeringen van de 4CEE-groep en over zijn grootste passie: gitaren.  

Peter maakte de start van Coforce in 2017 van dichtbij mee. Hij was toentertijd namelijk werkzaam bij zusterbedrijf Easy Systems. De nieuwste telg van de 4CEE-groep (waar beide bedrijven deel van uitmaken) wekte meteen al zijn interesse.

Toen in 2020 gepolst werd of hij misschien te porren was voor een overstap van Easy Systems naar Coforce, hoefde hij dan ook niet lang na te denken. “Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.” 

Verantwoordelijk voor Coforce consultancy team

Bij Coforce ging hij aan de slag als Delivery Manager, een baan die Peter vergelijkt met het zijn van Meewerkend Voorman. “Ik ben verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van het Coforce consultancy team. Denk aan het maken van een planning, de werkvoorbereiding en het zorgen dat iedereen zijn werk kan doen”, vertelt hij.

Peter vervolgt: “Waar nodig en mogelijk, ondersteun ik ook zelf de klanten en help ik met het bouwen van de softwarerobots. Dat vind ik erg leuk om te doen. De techniek achter Robotic Process Automation (RPA) heb ik altijd al interessant gevonden.” 

RPA voor woningbouwcorporatie 

Eén van de softwarerobots die hij zelf heeft gebouwd, en waar hij misschien wel het meest trots op is, is voor een woningcorporatie. Ieder jaar laat de woningcorporatie via een schriftelijk voorstel aan alle huurders weten of, en zo ja met hoeveel, de huur wordt verhoogd. De huurders kunnen vervolgens bezwaar maken op deze huurverhoging.

Veel mensen maken gebruik deze mogelijkheid; vorig jaar ontving de woningcorporatie zo’n 600 bezwaren. 

Het verwerken hiervan kost veel tijd en zorgt ieder jaar weer voor een behoorlijke piekbelasting. “De robot helpt met het verwerken van de bezwaren en vangt het grootste deel van deze piek op”, zegt Peter. “Dat ontlast de medewerkers behoorlijk. Ik vind het leuk om samen met de klant en met mijn collega’s te zoeken naar een mooie oplossing waarmee de klant echt geholpen is.” 


Onderdeel van 4CEE ISO-team 

Naast zijn baan bij Coforce, is Peter ook vertrouwenspersoon voor de gehele 4CEE-groep en is hij lid van het overkoepelende ISO-team. Binnen 4CEE beschikken we over de certificaten ISO 9001, ISO 27001 en ISO 27017. Het ISO-team heeft vooral een controlerende helikopterfunctie en zorgt dat alles conform de normen is én blijft. 


Gitaren spelen, verzamelen en beluisteren 

Als Peter niet bezig is met RPA, consultants managen, collega’s opvangen of ISO-normen hanteren, dan vind je hem in “het mooie Veenendaal”. Hij woont daar met zijn vrouw en twee kinderen. 

Waarschijnlijk is hij in de weer met zijn grootste passie: gitaren. “En alles wat daarbij komt kijken”, voegt hij er snel aan toe. “Van versterkers en pedalen tot aan de techniek en natuurlijk de muziek.” Hij speelt graag op gitaren, verzamelt gitaren (heeft er nu zeven), en luistert graag naar gitaren. Zijn hoogtepunt? Het concert van Muse in het Wembley Stadium in Londen.  

 

bulb Leestip

Eerder in deze rubriek stelden we RPA Consultant Richard Hermse aan je voor. “Ik vind het leuk dat je als RPA Consultant dus niet zozeer informatie komt brengen, maar dat je op basis van bestaande informatie je eigen conclusies trekt en daarmee de klant verder helpt.” 

>> Maak kennis met Richard Hermse

CO_Richard_Hermse