Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

         In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van een groot aandeel 55-plussers die de pensioenleeftijd naderen, heeft het onderwijs last van enorme werkdruk op docenten wat leidt tot uitval door burn-out en uitstroom naar andere branches. Docenten, onderwijsassistenten en onderwijsondersteunend personeel, maar ook de aanstaande pensionado's bij gemeenten hebben te maken met veel administratief werk. 

         Juist het administratieve werk is een last en het is met name bij het onderwijs een groot deel van het probleem. En dat terwijl dit geen probleem hoeft te zijn! 

         Administratieve taken lenen zich er heel goed voor om anders te organiseren en dit werk weg te halen bij het toch al schaarse personeel. Benut de kostbare uren van talentvolle medewerkers aan taken die waarde toevoegen en besteed de saaie administratieve taken uit aan een software robot


         Wil je weten hoe je personeeltekort snel en gemakkelijk kunt opvangen zonder nieuwe collega's aan te nemen?
         WEBINAR-ON-DEMAND
         Vang personeelstekort op met een Digital Workforce
         Bekijk webinar

          

         Kan een software robot het personeelstekort opvangen?

         Een software robot gaat geen docent vervangen, maar door de onderwijs-assistent en de onderwijsadministratie te ontlasten, kunnen zij weer meer tijd vrijmaken om docenten te ondersteunen, zodat docenten zich weer kunnen focussen op kerntaken. 

         Een software robot is weliswaar geen medewerker die achter een bureau plaatsneemt, maar een virtuele medewerker die taken uitvoert als een medewerker van vlees en bloed. Taken die door mensen vaak als saai en repeterend worden ervaren en op die manier de 'echte' medewerkers heel goed ondersteunen. Het is een vorm van automatisering waarbij de software bestaande applicaties en systemen gebruikt zoals ook een menselijke gebruiker dit zou doen. De handelingen die de software robot uitvoert zijn gebaseerd op vooraf vastgestelde regels en de robot wijkt daar niet van af. Het is daarom uitermate geschikt voor administratieve processen die zichzelf oneindig herhalen, iedere keer weer.

          

         Voorbeeldtaken voor een virtuele medewerker

         Denk bijvoorbeeld aan het anonimiseren van pdf documenten als de persoonsgegevens niet langer benodigd zijn, of het toekennen van mantelzorgwaardering. Of denk aan studenten die geslaagd zijn voor hun opleiding, die moeten een diploma ontvangen en uitgeschreven worden. De mogelijkheden zijn groot en om nog wat meer denkrichtingen te bieden, hebben we een inspiratiegids ontwikkeld met meer voorbeelden van toepassingen van software robots. 

         Door medewerkers in hun kracht te zetten en administratieve lasten te verminderen, kun je hun talenten beter benutten en worden de beschikbare uren besteed aan taken die waarde toevoegen. Organisaties worden er ook interessanter mee voor nieuw talent, want laten we eerlijk zijn, als je (meer dan) de helft van je tijd moet besteden aan het kopiëren van gegevens van het ene naar het andere systeem, dan ga je toch even verder zoeken naar een andere vacature. Zeker als die in overvloed beschikbaar zijn.

         Wil je meer weten over RPA en de specifieke toepassingsmogelijkheden voor gemeenten of onderwijs? Bekijk dan ons webinar.

         pkok

         Peter Kok
         Managing Consultant
         pkok@coforce.nl

         PS Vergeet niet te abonneren op onze blog updates!

         rpa in finance processen

         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen...

         Lees verder
         rpa in geautomatiseerde Finance processen

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te...

         Lees verder
         automatisering helpt finance toekomst voorspellen

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en...

         Lees verder