3 min read

Niet automatiseren van administratieve processen kost tijd

Niet automatiseren van administratieve processen kost tijd

Hoe je vaak ben je als Finance professional bezig met hetzelfde werk? Steeds maar weer facturen controleren, gegevens invoeren in diverse systemen, er lijkt soms geen einde te komen. Misschien is het een schrale troost, maar je bent niet de enige die in herhaling valt. In het Smartsheet report Automation in the Workplace, gaf 40% van de ondervraagden aan dat ze minimaal een kwart van hun werkweek besteden aan repetitieve werkzaamheden. Toch is er hoop want juist dit soort werkzaamheden zijn vaak goed te automatiseren met Robotic Process Automation (RPA). In datzelfde onderzoek geeft 60% aan dat ze door administratie te automatiseren, zes uur per week kunnen besparen. Dat is bijna een hele werkdag.

Robotic Process Automation helpt jou om meer te doen in minder tijd

Door het inzetten van RPA kun je veel van je eenvoudige werkzaamheden uitbesteden aan een Robot. Het is in de huidige markt lastig om voldoende personeel te vinden. Met een softwarerobot kun je werkdruk die het tekort aan personeel veroorzaakt verlagen. Je hebt als het ware een extra collega erbij, die als het moet 24/7 kan blijven draaien en zeker geen 9 tot 5 mentaliteit heeft. Hierdoor krijg je meer ruimte om werkzaamheden op te pakken die voor jouw organisatie waardevoller zijn. Denk aan strategische werkzaamheden die meer denkkracht van je vragen, zoals het analyseren van grote hoeveelheden data.

Lees meer over hoe RPA mensen weer laat doen waar ze goed in zijn.

Voorkom fouten met Robotic Process Automation

Ondanks dat er al veel processen op de Finance afdeling zijn geautomatiseerd is het goed om na te blijven denken over taken die je kunt robotiseren. Vaak worden binnen organisaties met verschillende systemen en vakapplicaties gewerkt. Dit levert veel dubbel en handmatig werk op voor medewerkers. Keer op keer dezelfde handelingen werken fouten in de hand. Op een gegeven moment kan het soms knap lastig zijn om het overzicht en de concentratie te bewaren. Fouten maken is menselijk, een robot werkt, als deze goed is afgesteld, foutloos.

Verzamel data in no-time

Een van de processen die je goed kun robotiseren is het verzamelen van data. Bijvoorbeeld een check op de kredietwaardigheid van een nieuwe klant. Voordat je daar mee in zee gaat, wil je natuurlijk wel weten hoe dat bedrijf ervoor staat. Het verzamelen en consolideren van cijfers van verschillende bedrijven, kan al snel een tijdrovende klus worden. Zeker als je de gegevens uit verschillende applicaties moet halen. Maar je kunt dit ook door een softwarerobot laten doen. Ook het doorvoeren van mutaties in relatiegegevens, informatie verzamelen voor rapportages en het controleren van facturen, zijn werkzaamheden die kunnen worden overgenomen met RPA.

Meer inspiratie?

Wil je meer voorbeelden ter inspiratie van de inzet van RPA in Finance processen?

Download de inspiratiegids

 

CO_Inspiratigids_rpa_in_finance_voorkant


Welke processen kan mijn bedrijf Robotiseren?

Fijn al die voorbeelden, maar welke processen kun jij nou zelf gaan robotiseren? Voordat je echt aan de slag kunt gaan met processen robotiseren moet je eerst je procesflow helder hebben. Dit klinkt ingewikkelder dan het is. Om duidelijk te krijgen welke processen je kunt robotiseren moet je inventariseren of de handmatige taken geschikt zijn voor RPA. Lees hier hoe je dat doet.

Door dit te doen krijg je direct meer inzicht in processen die je kunt verbeteren. Door processen uit te tekenen schep je helderheid en breng je structuren in kaart. Vervolgens kun je kijken welke van die taken je, al dan niet deels, kunt bundelen tot een set die je kunt gaan robotiseren. Lees hier hoe Roto haar eerste RPA stappen heeft gezet.  

We helpen je op weg met een gratis intake

Het kan soms best lastig zijn om te bepalen welke processen zich goed lenen voor RPA. Zeker als dit nieuw is, of je nog niet goed zicht hebt waar Robotic Process Automation binnen jouw organisatie voor kan worden ingezet. Dat willen we graag voor je onderzoeken. En om je op weg te helpen geven we 10 gratis intakes, ter waarde van € 2.000,00 weg. Tijdens de intake gaan we samen kijken naar geschikte processen. Dit doen we op basis van een aantal criteria, zoals volume, frequentie en foutgevoeligheid. Aan het eind van de intake weet jij welke processen te automatiseren zijn en waar RPA je het meeste mee kan helpen. 

Gratis intake

Wil je hulp bij het inventariseren van geschikte taken voor RPA binnen Finance processen?

Maak kans op een gratis intake

Hoe zet je rpa in finance processen in als alles al geautomatiseerd is

 

 

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers, taxateurs en gegevensbeheerders...

Lees verder
RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van werknemersgegevens, het...

Lees verder
Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens begrijpen waar de knelpunten liggen....

Lees verder