RPA voor Financiele Administratie

Door langdurige afsluitingsprocessen, matig werkende systemen en onduidelijke rapportages voelt de business vaak de noodzaak om managementinformatie uit andere bronnen te halen. Dit is inefficiënt, foutgevoelig en leidt tot discussies over de juistheid van de cijfers die Finance vervolgens oplevert. Met als gevolg: frustraties van beide kanten en verspilling van tijd, geld en energie.

Dat kan anders met de inzet van slimme RPA software! Door de administratieve en/of financiële processen binnen de financiële afdeling te digitaliseren en automatiseren, kunnen veel van de uitdagingen van de financieel professionals worden aangepakt. Robotic Process Automation (RPA) kan ingezet worden om administratieve taken uit te voeren die momenteel nog door medewerkers worden vervuld. Onze software robots zijn flexibel in te richten en zijn schaalbaar.

Terugkerende handelingen robotiseren

Een voorbeeld van RPA gericht op de boekhouding is het elektronisch verwerken van bankafschriftmutaties, waarbij zoveel mogelijk mutaties automatisch worden geboekt op basis van herkenning (ook wel reconciliatie van bankafschriften genoemd). Zo worden facturen herkend aan een factuurnummer, factuurbedrag en klantnummer. Iets wat repeterend is (factuurbetalingen komen vaker voor) en voorspelbaar is (factuurnummer, factuurbedrag en/of klantnummer zijn aanwezig in de administratie).

Uses cases binnen de financiële afdeling:

 • Uitstaande vorderingen controleren/innen
 • Balansconsolidatie en integriteitscontrole
 • Facturerings- en factureringsprocessen
 • Business intelligence-analyse en rapportage
 • Risicomanagement
 • Sourcing, order en inkoopverwerking
 • Verzekeringsbeheer

Maximaal rendement

Een controller of accountant heeft als einddoel zo efficiënt mogelijk met kosten om te gaan om zo tot een maximaal rendement te komen. Robotisering van processen speelt hierbij een steeds belangrijkere rol. Niet alleen levert de efficiency van een geautomatiseerd proces actuele inzage in bedrijfsresultaten, het bespaart de onderneming ook kostbare tijd.

Verdere optimalisatie

Met RPA is het mogelijk naast de basis administratieve processen ook de financial control processen verder te automatiseren o.a.:

 • business performance analysis,
 • internal reporting,
 • financial planning & analysis,
 • budgeting and costing,
 • risk management & internal control.

Nieuws

4 min read
Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read
RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read
Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

 

Wij zijn Coforce

Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

ONTDEK MEER