Business Process Management (BPM)

Business process management (BPM) is een term die vaak gebruikt wordt als het gaat om innoveren, automatiseren, verbeteren en efficiënter inrichten van organisaties en bedrijfsprocessen.

Efficiëntieslag met BPM

BPM biedt inzicht in relaties tussen applicaties en processen maar ook de verwerking van data en informatie binnen organisaties. Met het inzicht dat wordt verkregen door middel van BPM, wordt de bedrijfsvoering transparanter gemaakt en verbeterd en kan optimale ondersteuning worden verleend aan de primaire doelstellingen van de organisatie. De juiste handmatige handelingen kunnen op deze manier verantwoord worden geautomatiseerd met behulp van Robotic Process Automation (RPA). Robotic Process Automation (RPA) ondersteunt de filosofie van BPM en staat aan de basis van de volgende efficiëntieslag binnen uw organisatie. RPA stelt bedrijven in staat om hun processen verder te digitaliseren, zonder dat aanpassing ICT systemen nodig is. De inzet van RPA zorgt voor de verbetering van procesdoorstroom. Zeker als handmatige processen worden geoptimaliseerd.

Handmatige procedures

De handmatige verwerkingen, handelingen en procedures die medewerkers uitvoeren bestaan voor een groot deel uit het verzamelen en overbrengen (kopiëren) van data uit het ene systeem naar een het andere. Doordat de software robot een aantal administratieve taken overneemt, zoals data-invoer, uitvoeren van controles en het verzamelen van data, blijft voor de medewerker juist meer tijd beschikbaar voor interpretatie van data en het nemen van besluiten. In die zin evolueert het takenpakket van een medewerker door de inzet van Robotic Process Automation (RPA) naar een rol met meer aandacht voor sturing en besluitvorming. Wilt u meer weten over de mogelijkheden om werkzaamheden en processen binnen uw bedrijf te automatiseren? Neem dan nu contact op voor een vrijblijvende afspraak.

RPA voordelen

De grootste voordelen van RPA zijn:

  • Verbeterde resultaten
  • Elimineren van menselijke fouten
  • Reduceren van kosten en tijd
  • Verhoogde wendbaarheid
  • Lagere werkdruk
  • Hogere werktevredenheid

Onze laatste blogberichten

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers,...

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van...

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens...

 

Tijd om te sparren?

Nieuwsgierig naar de inzet van een digitale workforce bij u op kantoor? Wij laten graag ons licht op uw situatie schijnen. Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact op.

Bellen tijdens kantooruren kan uiteraard ook via:

0318 648742

Heeft u een vraag of verzoek met betrekking tot media, evenementen, samenwerkingen of schoolopdrachten? Neem dan via deze weg contact met ons op.