Resources
Inspiratie nodig?

RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

Download onze inspiratiegids!

  CO_inspiratiegids_voorkant

   

   Whitepaper

   Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

   Download onze whitepaper!

    CO_Whitepaper_RPA_voorkant

     

     Brochure

     Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

     Download onze brochure!

      CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

       

       2 min read

       Waar moet u aan denken als u RPA wilt implementeren?

       Robotic Process Automation (RPA) is een oplossing voor bedrijven die processen willen (door)automatiseren, kosten willen besparen en menselijke fouten willen elimineren om de productiviteit van de medewerkers te maximaliseren. In dit blog ga ik verder in op enkele zaken waar u aan moet denken als u overweegt om RPA binnen uw organisatie wilt introduceren en implementeren.

       Wat is Robotic Process Automation?

       RPA is een vorm van automatisering waarbij een software robot, bestaande software gebruikt zoals een menselijke gebruiker dat ook zou doen. RPA voert simpelweg de acties uit op basis van bepaalde regels, en gebruikt bestaande applicatiesoftware zoals een medewerker dat zou doen om een transactie of proces te volbrengen. Het is daarom het best te vergelijken met een virtuele medewerker. De technologie is zeer flexibel en schaalbaar en vereist geen volledige revisie van verouderde systemen. Het is niet branche specifiek en kan worden gebruikt om dagelijkse processen op de verschillende afdelingen zoals Finance, HR en backoffice efficiënter te maken. Afhankelijk van de gewenste omvang is het met deze technologie dus mogelijk om over een onuitputtelijk born van ‘virtuele’ medewerkers te beschikken.

       Wat wilt u bereiken?

       Wilt u een geheel proces robotiseren of slechts een deel ervan? Ons advies is om eerst goed te analyseren of RPA echt de oplossing voor uw organisatie is of dat het bestaande proces eerst geoptimaliseerd moet worden. Het is belangrijk om duidelijke doelstellingen vast te stellen, deze te delen met alle stakeholders, gestructureerde processen identificeren welke geschikt zijn voor robotisering en de betrokken medewerkers meenemen in de veranderingen voordat RPA daadwerkelijk wordt geïmplementeerd.

       Leverancier en software selectie

       Het selecteren van de juiste leverancier en software is belangrijk gezien het feit dat er zoveel software op de markt is. Het is belangrijk om tussen de regels door te lezen en verschillende software te vergelijken en analyseren voordat u de juiste kiest.

       Breng de organisatie in kaart

       De groei van RPA is geen kwestie van ‘of’; het is een kwestie van ‘wanneer’. Onze raad: zoek naar kansen om de vooruitgang die momenteel wordt geboekt met RPA-technologie, selectief te sturen binnen de eigen organisatie. Door nu de technische knelpunten en de interne cultuur in kaart te brengen, kunt u geleidelijk draagvlak kweken binnen alle lagen in het bedrijf, ruim voordat de urgentie naar voren komt.

       Haal misverstanden uit de wereld

       Een misverstand is dat veel bedrijven RPA primair als een IT-tool beschouwen, terwijl het in essentie een businesstool is. Software robots zijn het antwoord op een probleem dat in de organisatie speelt. Het is dan ook logisch dat het project wordt geleid door proceseigenaren (van de verschillende afdelingen) en de betrokken medewerkers, ondersteund door IT. Uiteindelijk is het een gedeelde verantwoordelijkheid tussen business en IT.

       Coforce’ aanpak voor RPA-oplossingen

       Coforce heeft veel succesvolle RPA-implementaties gedaan en veel bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Met onze ervaring hebben we een gestructureerde aanpak voor het bouwen van RPA-oplossingen ontwikkeld. Onze benadering helpt met het definiëren van een RPA-roadmap, het selecteren van geschikte processen, het uitvoeren van een pilot en het opstellen en implementeren van een Operating Model. Of u een softwareleverancier voor RPA zoekt of uw huidige implementatie wilt verbeteren wij kunnen u helpen.

       Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

       In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

       Lees verder
       kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen

       Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

       In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

       Lees verder
       robotiseren kun je leren; het onderwijs 2030

       Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

       Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

       Lees verder