2 min read

BBZ (besluit bijstandverlening) aanvragen snel verwerkt met hulp van softbot

BBZ (besluit bijstandverlening) aanvragen snel verwerkt met hulp van softbot

Als gemeente levert het besluit bijstandverlening zelfstandigen extra werk op om de aanvragen hiervan te verwerken. Vang deze werkzaamheden (deels) op door de introductie van software robots op uw sociale dienst en er komt meer tijd vrij om aandacht te geven aan de aanvrager.

 

Besluit bijstandverlening zelfstandigen

Gemeenten verwerken (dagelijks) aanvragen in het kader van het besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Aanvragen die je graag snel en foutloos verwerkt wilt zien. 

 

En zeker toen de Rijksoverheid besloot om het bedrijfsleven extra te gaan ondersteunen tijdens de Corona crisis heeft daarmee ook invloed gehad uw sociale dienst. Hoe gaan deze aanvragen snel en foutloos verwerkt worden? Want er is haast bij. Om uw medewerkers op de afdeling inkomen te ondersteunen heeft Coforce de Bbzbot beschikbaar.

Deze software robot (Softbot) neemt zoveel mogelijk de handmatige repeterende handelingen binnen het aanvraagproces van uw medewerker over. Inzet van deze Softbot maakt het werk voor de medewerker niet alleen leuker, maar verlaagt ook de foutkans, het bespaart tijd en dus kan er meer verwerkt worden in een kortere tijd. Een mooie bijkomstigheid is namelijk dat de Softbot 24/7 kan werken.

Wacht niet langer en profiteer zo snel mogelijk van het gemak van de Bbzbot. Het is nu tijd om over te stappen op de nieuwste manier van werken door naast iedere ambtenaar een digitale assistent te introduceren.

Hoe werkt het?

De Bbzbot is een applicatie die in staat is om zowel gestructureerde als ongestructureerde data uit verschillende bronnen te lezen en deze data vervolgens volledig geautomatiseerd over te zetten naar een nieuw formaat, of in te voeren in een nieuwe applicatie. Er kunnen acties, zoals alert mails, uitgezet worden indien waarden overschreden worden. Of handmatige handelingen worden geautomatiseerd zoals het toevoegen van bijlagen.

Gemeente met een visie

Implementeren van de Bbzbot vraagt om een college van B&W met visie. Een visie om nu in heel snel tempo de digitale workforce in te zetten om het werk voor een deel te laten uitvoeren. Bedrijven zullen dankbaar reageren als de aanvraag zo snel mogelijk verwerkt wordt en zij zekerheid hebben over hun tegemoetkoming.

Wat kost het?

Om bij te dragen aan het gemeenschappelijke probleem wat we momenteel allemaal hebben bieden we volledige flexibiliteit rondom de looptijd van het contract.

Het configureren van de Coforce Bbzbot gebeurt door de Corona uitbraak niet op uw locatie. Ondernemingen moeten elkaar in deze moeilijke tijd helpen. Daarom geven wij werktijdkorting op onze dagtarieven.

Hoe (snel) implementeer ik dit?

  • Eerst is een Digitale intake nodig. In deze tijd waarin we elkaar niet mogen bezoeken doen wij dit op afstand. Dit werkt heel goed.
  • De software om de Bbzbot te configureren wordt door Coforce binnen 1 dag geïnstalleerd of beschikbaar gesteld (in geval Cloud).
  • Configuratie van de Bbzbot is afhankelijk van het aantal processtappen dat we de Bbzbot willen laten doen, plan een afspraak in via https://calendly.com/coforce/telefoonafspraak
  • Testen is belangrijk. Dit kan invloed hebben op de doorlooptijd van de projectimplementatie.
  • Na oplevering bieden we een continu verbeterprogramma aan indien de Gemeente besluit om de digitale workforce ook op andere processen in te zetten. De Coforce Softbots werken ook zeer goed in het sociale- of subsidiedomein of de afdeling financiële dienstverlening.

Van start project tot oplevering binnen 3 weken; afhankelijkheid van de beschikbaarheid bij de gemeente kan de doorlooptijd afwijken.

Voorbeelden van inzet software robots

Gebruik net als de Gemeente Ede de Coforce Migratiebot om data uit oude ICT systemen te lezen en geautomatiseerd in te lezen in nieuwe systemen. Gebruik net als Qbuzz de Coforce Boekhoudbot om facturen wekelijks te controleren op basis van planningsdata en alleen de uitzonderingen te presenteren aan de vestigingsmanagers. Gebruik net als ROC MN de Coforce Planningsbot om de planning te organiseren van de afnameleiders voor surveillanten voor examens. Gebruik net als Roto de Coforce Boekhoudbot om het volledige kredietaanvraagproces bij Atradius te doen. Gebruik net als Wooncompagnie de Coforce Boekhoudbot om dagelijks de input van medewerkers te verwerken en daarmee orders gereed te melden in Dynamics Empire. Gebruik net als Klaverblad de Coforce Boekhoudbot om afgegeven incasso’s in Coda in te voeren en automatisch aan de indiener terug te koppelen.

 

 

 

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

4 min read

Robotisering helpt gemeente Ede met verwerken van honderden WOZ-bezwaren

De gemeente Ede ontvangt jaarlijks zo’n 1500 tot 2000 bezwaren op de WOZ-waarde. Het team van juridisch medewerkers, taxateurs en gegevensbeheerders...

Lees verder
RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

2 min read

RPA voor personeelszaken: softwarerobot helpt payrollbedrijf

Bij het afhandelen van personeelszaken komen veel administratieve taken om de hoek kijken. Denk aan het bijhouden van werknemersgegevens, het...

Lees verder
Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

8 min read

Process Mining: Hoe je bottlenecks uit je proces-spaghetti haalt

Het verbeteren van processen binnen een organisatie begint met het analyseren, inzichtelijk maken en vervolgens begrijpen waar de knelpunten liggen....

Lees verder