Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         1 min read

         De plaats van RPA in het technologielandschap

         RPA-tussen-andere-technologien

         NBA-kennisgroep Accountech heeft het technologielandschap voor het accountantsberoep in kaart gebracht met behulp van het zogenoemde ‘3 horizons van innovatie‘-model van McKinsey.  Robotic Process Automation (RPA) heeft ook een plek verworven in dit model.

         Toepasbaarheid technologie

         In drie subgroepen – bedrijfsleven, grote en middelgrote/kleinere kantoren – zijn de technologieën ‘geplot’. In horizon één staat welke technologie nu al bestaat en vaak wordt toegepast. Horizon twee laat zien welke technologie beschikbaar is, maar nog niet of beperkt wordt toegepast door de beroepsgroep. Nieuwe technologie, die nog niet wordt gebruikt binnen het accountantsberoep, is te vinden in horizon drie.

         Technologielandschap-in-accountantsberoep

         Uit de inventarisatie blijken de nodige accentverschillen. Zo zijn de innovatie-afdelingen van grote kantoren al volop bezig met technologieën zoals Robotic Process Automation (RPA).

         Robotic Process Automation

         Een sector waar je veel RPA tegenkomt is de financiële sector. De reden is dat daar veel standaard administratief werk gebeurt dat zich goed leent voor robotisering. Het maakt voor een financiële organisatie mogelijk om veelvoorkomende en repetitieve taken efficiënter, nauwkeuriger en geautomatiseerd uit te voeren. Maar iedere sector heeft processen met veel herhalend werk die zich uitstekend voor RPA lenen.

         Bij het merendeel van de organisaties in Nederland, waar kern- en ondersteunende processen veelal worden verwerkt door grote IT-systemen, is deze techniek nog niet geïmplementeerd. Bij dergelijke organisaties blijft echter een aanzienlijke hoeveelheid activiteiten over die de logge traditionele IT-systemen niet weten te automatiseren. Het niet-geautomatiseerde deel moet vervolgens met de hand worden verwerkt, wat niet zou moeten én hoeven gebeuren. Met RPA kun je deze administratieve handelingen alsnog automatiseren.

         Fundering voor het technologische landschap

         RPA biedt kansen daar waar traditionele IT aanpassingen niet mogelijk zijn en nog veel handmatig werk wordt verricht door medewerkers. Met deze technologie komt het verder automatiseren van processen binnen handbereik van de business. Met RPA-softwarepakketten kunnen repetitieve processen eenvoudig geautomatiseerd worden, met weinig impact voor de IT-systemen. Omdat RPA aansluit op het huidige IT-landschap hoeven bestaande systemen en applicaties niet of nauwelijks te worden aangepast.

         De technologie is disruptief omdat het de manier verandert waarop mensen (samen)werken. De belangrijkste reden om RPA in te voeren is om efficiënter te worden in het uitvoeren van processen. De terugverdientijd is slechts één jaar. Dat maakt het tot geschikte kandidaat om een fundering van je technologische landschap op te bouwen.

         rpa in finance processen

         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen...

         Lees verder
         rpa in geautomatiseerde Finance processen

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te...

         Lees verder
         automatisering helpt finance toekomst voorspellen

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en...

         Lees verder