Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Robotisering van het P2P proces

         Het Puchase to Pay proces heeft raakvlak met verschillende personen en afdelingen. Hoe groter het bedrijf, hoe meer mensen betrokken zullen zijn. Dit resulteert vaak in een tijdrovend proces, waarbij elke handeling foutgevoelig is.

         Het Puchase to Pay proces (P2P) is het proces dat alle activiteiten omvat van aankoopaanvraag tot betaling, inclusief alle bijbehorende ondersteunende documenten. Het proces bestaat uit vele elementen met elk een eigen belangrijke functie zoals sourcing, contracten, aankoop, goederenontvangst, facturatie, factuurverwerking en analyses. Het P2P-proces kenmerkt zich door een hoog volume standaard handelingen, die vooral bij de inkomende factuurstroom repetitief zijn.

         RPA overbrugt ‘gaten’ in systemen

         Over 10 jaar wordt zo’n 25 procent van de huidige activiteiten niet meer uitgevoerd door een financiële medewerker maar pakt een software robot dit op. Deze voorspelling dateert al uit 2010 en lijkt bij steeds meer bedrijven en instellingen gestalte te krijgen. Robotic Process Automation (RPA) versnelt en verbetert de automatisering van documentgedreven taken en overbrugt data ‘gaten’ binnen de bestaande financiële systemen. Dit zijn vaak legacy systemen die toch belangrijk zijn voor de kernprocessen binnen organisaties. Het automatiseren van repeterende, weinig waardevolle werkzaamheden binnen een financiële afdeling betekent een vlottere doorstroming van financiële gegevens die zich vertalen in voordelen voor de gehele organisatie.

         Een taakgerichte robot helpt medewerkers bij het automatiseren van terugkerende, handmatige werkzaamheden. Dit type ‘’finance robot” werkt op basis van een aantal bedrijfsregels om opeenvolgende taken uit te voeren zoals het ophalen van data uit één systeem, het aanpassen of verrijken van deze data en vervolgens de aangepaste data naar een andere applicatie te verplaatsen. Wanneer deze werkzaamheden gestructureerd zijn en een bepaalde logica hebben (gebaseerd op bedrijfsregels) dan kunnen ze worden geautomatiseerd.

         Use cases P2P proces

         Met het weghalen van arbeidsintensieve taken binnen het financiële proces zijn medewerkers in staat om de werkdag beter en efficiënter in te richten. Hierdoor is de afdeling Finance in staat om betere diensten te bieden wat meer aansluit op de beleving van de interne stakeholders, wat uiteindelijk resulteert in een beter bedrijfsresultaat. Enkele cases binnen Puchase to Pay proces waar eenvoudig mee gestart kan worden:

         • Bijwerken van de basisgegevens/data, klant- of leveranciersinformatie;
         • Toewijzen van facturen aan budgethouders;
         • Het monitoren van de actuele voorraad van onderdelen/goederen;
         • Het aanmaken van een purchase order op basis van een inkoopaanvraag;
         • Het controleren van uitstaande inkooporders voor betalingen die komen te vervallen.

         Verder innoveren op de financiële afdeling

         Met behulp van RPA kan de financiële afdeling verder optimaliseren en innoveren. Naast het feit dat automatisering veel tijd en kosten voor de financiële afdeling bespaart, kunnen de stakeholders binnen een organisatie beter in hun behoeften worden voorzien. De mogelijkheden van RPA gaan steeds verder, denk aan artificial intelligence of cognitieve software robots die zelf kunnen leren door mee te kijken met activiteiten welke een medewerker uitvoert. Nu is het moment om met deze vorm van automatisering te starten.

         rpa in finance processen

         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen...

         Lees verder
         rpa in geautomatiseerde Finance processen

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te...

         Lees verder
         automatisering helpt finance toekomst voorspellen

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en...

         Lees verder