Live Webinar | 31 mei

Ontdek hoe Robotic Process Automation (RPA) kan worden ingezet om het toenemende personeelstekort op te vangen.

Meld je aan!

  Gerelateerde_content_Webinars_4CEE_531x357
   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids!

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Whitepaper

     Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

     Download onze whitepaper!

      CO_Whitepaper_RPA_voorkant

       

       Resources
       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure!

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Robotisering van het P2P proces

         Featured Image

         Het Puchase to Pay proces heeft raakvlak met verschillende personen en afdelingen. Hoe groter het bedrijf, hoe meer mensen betrokken zullen zijn. Dit resulteert vaak in een tijdrovend proces, waarbij elke handeling foutgevoelig is.

         Het Puchase to Pay proces (P2P) is het proces dat alle activiteiten omvat van aankoopaanvraag tot betaling, inclusief alle bijbehorende ondersteunende documenten. Het proces bestaat uit vele elementen met elk een eigen belangrijke functie zoals sourcing, contracten, aankoop, goederenontvangst, facturatie, factuurverwerking en analyses. Het P2P-proces kenmerkt zich door een hoog volume standaard handelingen, die vooral bij de inkomende factuurstroom repetitief zijn.

         RPA overbrugt ‘gaten’ in systemen

         Over 10 jaar wordt zo’n 25 procent van de huidige activiteiten niet meer uitgevoerd door een financiële medewerker maar pakt een software robot dit op. Deze voorspelling dateert al uit 2010 en lijkt bij steeds meer bedrijven en instellingen gestalte te krijgen. Robotic Process Automation (RPA) versnelt en verbetert de automatisering van documentgedreven taken en overbrugt data ‘gaten’ binnen de bestaande financiële systemen. Dit zijn vaak legacy systemen die toch belangrijk zijn voor de kernprocessen binnen organisaties. Het automatiseren van repeterende, weinig waardevolle werkzaamheden binnen een financiële afdeling betekent een vlottere doorstroming van financiële gegevens die zich vertalen in voordelen voor de gehele organisatie.

         Een taakgerichte robot helpt medewerkers bij het automatiseren van terugkerende, handmatige werkzaamheden. Dit type ‘’finance robot” werkt op basis van een aantal bedrijfsregels om opeenvolgende taken uit te voeren zoals het ophalen van data uit één systeem, het aanpassen of verrijken van deze data en vervolgens de aangepaste data naar een andere applicatie te verplaatsen. Wanneer deze werkzaamheden gestructureerd zijn en een bepaalde logica hebben (gebaseerd op bedrijfsregels) dan kunnen ze worden geautomatiseerd.

         Use cases P2P proces

         Met het weghalen van arbeidsintensieve taken binnen het financiële proces zijn medewerkers in staat om de werkdag beter en efficiënter in te richten. Hierdoor is de afdeling Finance in staat om betere diensten te bieden wat meer aansluit op de beleving van de interne stakeholders, wat uiteindelijk resulteert in een beter bedrijfsresultaat. Enkele cases binnen Puchase to Pay proces waar eenvoudig mee gestart kan worden:

         • Bijwerken van de basisgegevens/data, klant- of leveranciersinformatie;
         • Toewijzen van facturen aan budgethouders;
         • Het monitoren van de actuele voorraad van onderdelen/goederen;
         • Het aanmaken van een purchase order op basis van een inkoopaanvraag;
         • Het controleren van uitstaande inkooporders voor betalingen die komen te vervallen.

         Verder innoveren op de financiële afdeling

         Met behulp van RPA kan de financiële afdeling verder optimaliseren en innoveren. Naast het feit dat automatisering veel tijd en kosten voor de financiële afdeling bespaart, kunnen de stakeholders binnen een organisatie beter in hun behoeften worden voorzien. De mogelijkheden van RPA gaan steeds verder, denk aan artificial intelligence of cognitieve software robots die zelf kunnen leren door mee te kijken met activiteiten welke een medewerker uitvoert. Nu is het moment om met deze vorm van automatisering te starten.

         Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

         In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

         Lees verder

         Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

         In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

         Lees verder

         Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

         Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

         Lees verder