Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         2 min read

         Organisaties laten groeien zonder nieuwe medewerkers

         Het aannemen van extra medewerkers is vaak het eerste wat te binnen schiet, maar dit is niet altijd de beste optie. Goede medewerkers zijn steeds schaarser, en schaarser betekent per definitie dat de arbeidsvoorwaarden en beloning omhoog schieten. Het aantrekken van getalenteerde medewerkers blijft in de toekomst voor veel bedrijven een uitdaging. Want er komt een nieuwe generatie aan die een andere kijk hebben op de dagelijkse werkzaamheden.

         Gelukkig zijn er ook andere manieren om meer administratief werk te kunnen verrichten met minder mensen.  Het enige wat nodig is, is wat tijd van de IT afdeling en betrokken proceseigenaren.

         Standaardiseren van processen

         De eerste stap om de organisatie te laten groeien is het standaardiseren van het interne proces. Een gemiddelde organisatie werkt met verschillende applicaties, systemen en portals. Dit betekent veel verschillende en dagelijks terugkerende handelingen voor collega’s. Inefficiëntie en een lage productiviteit zijn vaak het onvermijdelijke gevolg. Door alle administraties op dezelfde manier te gaan verwerken kan je gaan automatiseren. Dan vervalt er veel repeterend werk en is er veel meer ruimte voor specialistisch werk of tijd voor de kerntaken waar iemand oorspronkelijk voor is aangenomen.

         Zet robots aan het werk!

         Robotic Process Automation (RPA) is een oplossing om de administratieve last op te vangen. Het is de  automatisering van administratieve bedrijfsprocessen door middel van een softwareapplicatie, ook wel een ‘software robot’ genoemd. RPA is niets meer of minder dan een software laag die over de bestaande systemen wordt gelegd en zodanig wordt ingericht dat het zelfstandig de handelingen van een medewerker kan overnemen. Wanneer de werkzaamheden gestructureerd zijn en een bepaalde logica hebben (gebaseerd op bedrijfsregels) dan kunnen ze eenvoudig worden gerobotiseerd.

         RPA robots zijn flexibel en kunnen hoge volumes aan administratieve taken, of delen van een taak, verwerken tijdens piekperiodes. Dat zorgt ervoor dat organisaties veel eenvoudiger kunnen meebewegen met de drukte in de markt. Zo kan een organisatie met personeelsschaarste opschakelen naar ‘virtuele medewerkers’ en toch verder groeien.

         De kracht van robotisering

         Klassieke automatisering is vaak niet geschikt vanwege de lange implementatieduur en de bijbehorende kosten. Het inzetten van een software robot daarentegen is eenvoudig en snel. De investering in licentie en het inrichten van de processen is vele malen lager dan het proces op de huidige manier uit te voeren. Met een enkele investering kunt u al diverse bedrijfsprocessen optimaliseren met RPA-technologie, deze uitvoerig testen en de effecten van opschaling in kaart brengen. Kostbare aanpassingen van ICT-systemen zijn eveneens niet nodig, omdat de software robot letterlijk een digitale medewerker is die geen complexe codering en API’s nodig heeft. De ware kracht van robotisering ligt in het verbinden van applicaties en systemen met administratieve processen en werkstromen binnen uw organisatie.