Resources
Inspiratie nodig?

RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

Download onze inspiratiegids!

  CO_inspiratiegids_voorkant

   

   Whitepaper

   Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

   Download onze whitepaper!

    CO_Whitepaper_RPA_voorkant

     

     Brochure

     Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

     Download onze brochure!

      CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

       

       2 min read

       Organisaties laten groeien zonder nieuwe medewerkers

       Het aannemen van extra medewerkers is vaak het eerste wat te binnen schiet, maar dit is niet altijd de beste optie. Goede medewerkers zijn steeds schaarser, en schaarser betekent per definitie dat de arbeidsvoorwaarden en beloning omhoog schieten. Het aantrekken van getalenteerde medewerkers blijft in de toekomst voor veel bedrijven een uitdaging. Want er komt een nieuwe generatie aan die een andere kijk hebben op de dagelijkse werkzaamheden.

       Gelukkig zijn er ook andere manieren om meer administratief werk te kunnen verrichten met minder mensen.  Het enige wat nodig is, is wat tijd van de IT afdeling en betrokken proceseigenaren.

       Standaardiseren van processen

       De eerste stap om de organisatie te laten groeien is het standaardiseren van het interne proces. Een gemiddelde organisatie werkt met verschillende applicaties, systemen en portals. Dit betekent veel verschillende en dagelijks terugkerende handelingen voor collega’s. Inefficiëntie en een lage productiviteit zijn vaak het onvermijdelijke gevolg. Door alle administraties op dezelfde manier te gaan verwerken kan je gaan automatiseren. Dan vervalt er veel repeterend werk en is er veel meer ruimte voor specialistisch werk of tijd voor de kerntaken waar iemand oorspronkelijk voor is aangenomen.

       Zet robots aan het werk!

       Robotic Process Automation (RPA) is een oplossing om de administratieve last op te vangen. Het is de  automatisering van administratieve bedrijfsprocessen door middel van een softwareapplicatie, ook wel een ‘software robot’ genoemd. RPA is niets meer of minder dan een software laag die over de bestaande systemen wordt gelegd en zodanig wordt ingericht dat het zelfstandig de handelingen van een medewerker kan overnemen. Wanneer de werkzaamheden gestructureerd zijn en een bepaalde logica hebben (gebaseerd op bedrijfsregels) dan kunnen ze eenvoudig worden gerobotiseerd.

       RPA robots zijn flexibel en kunnen hoge volumes aan administratieve taken, of delen van een taak, verwerken tijdens piekperiodes. Dat zorgt ervoor dat organisaties veel eenvoudiger kunnen meebewegen met de drukte in de markt. Zo kan een organisatie met personeelsschaarste opschakelen naar ‘virtuele medewerkers’ en toch verder groeien.

       De kracht van robotisering

       Klassieke automatisering is vaak niet geschikt vanwege de lange implementatieduur en de bijbehorende kosten. Het inzetten van een software robot daarentegen is eenvoudig en snel. De investering in licentie en het inrichten van de processen is vele malen lager dan het proces op de huidige manier uit te voeren. Met een enkele investering kunt u al diverse bedrijfsprocessen optimaliseren met RPA-technologie, deze uitvoerig testen en de effecten van opschaling in kaart brengen. Kostbare aanpassingen van ICT-systemen zijn eveneens niet nodig, omdat de software robot letterlijk een digitale medewerker is die geen complexe codering en API’s nodig heeft. De ware kracht van robotisering ligt in het verbinden van applicaties en systemen met administratieve processen en werkstromen binnen uw organisatie.

       Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

       In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

       Lees verder
       kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen

       Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

       In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

       Lees verder
       robotiseren kun je leren; het onderwijs 2030

       Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

       Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

       Lees verder