Resources
Inspiratie nodig?

RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

Download onze inspiratiegids!

  CO_inspiratiegids_voorkant

   

   Whitepaper

   Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

   Download onze whitepaper!

    CO_Whitepaper_RPA_voorkant

     

     Brochure

     Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

     Download onze brochure!

      CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

       

       1 min read

       Gartner: Robotic Process Automation is here to stay

       Automatisering met behulp van softwarematige robotica en kunstmatige intelligentie (AI) gaat een steeds grotere impact hebben op organisaties en  financieel dienstverleners. Naar verwachting maakt in 2020 zo’n 73% van alle corporate controllers gebruik van Robotic Process Automation (RPA). Dit voorspelt onderzoeksbureau Gartner.

       Transacties aan laten maken door software robots

       Robotic Process Automation (RPA) is een technologie die bedrijven in staat stelt om processen te automatiseren door middel van software robots. Software robots kunnen menselijke handelingen binnen de user interface van software applicaties repliceren. Op deze manier kunnen zij allerlei taken, zoals administratieve handelingen, van medewerkers overnemen. RPA kan hierdoor werken met alle bestaande softwareapplicaties doordat het net als een mens via de visuele voorkant interacteert met bestaande applicaties. Dit betekent dat een software robot bijvoorbeeld SAP opent, inlogt en naar de benodigde pagina navigeert om vervolgens transacties aan te maken.

       De robot opent applicaties, leest data uit, vult de data in een andere applicatie, exporteert een rapport en stuurt het rapport via de e-mail naar stakeholders. Allemaal voorbeeld taken die een Software Robot kan uitvoeren. Goed te robotiseren administratieve processen zijn frequent terugkernde (repetitief), op vaste regels gebaseerd en gestandaardiseerd. Door deze processen naar de robot te verplaatsen, krijgt de mens weer ruimte om zich te focussen op waarde toevoegende activiteiten. RPA zorgt dan voor de verwerking van routinematige taken terwijl de mens weer kan doen waar die goed in is, creatief nadenken en innoveren.

       Krimp in foutmarge

       “Eindgebruikersorganisaties gebruiken RPA-technologie als een snelle en gemakkelijke oplossing om handmatige taken te automatiseren”, zegt Cathy Tornbohm , vice president bij Gartner. “Sommige werknemers zullen doorgaan met het uitvoeren van alledaagse taken waarvoor ze handmatig gegevens moeten knippen, plakken en wijzigen. Maar wanneer RPA-tools deze activiteiten uitvoeren, krimpt de foutmarge en neemt de datakwaliteit toe.”

       Overtuig stakeholders

       Om de stakeholders écht te overtuigen en de ‘buy-in’ van het management te krijgen moet je een stap verder gaan dan alleen de business case. Dan is een Proof of Value (PoV) nodig die daadwerkelijk aantoont dat de business case valide is. Hierbij is het de uitdaging om de juiste cijfers boven tafel te krijgen.

       Leestip: Robotic Process Automation: Eight Guidelines for Effective Results

        

       Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

       In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar gemeenten 'last' hebben van...

       Lees verder
       kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen

       Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

       In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in arbeidsmarktactiviteit eveneens gebroken is....

       Lees verder
       robotiseren kun je leren; het onderwijs 2030

       Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

       Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel een niveautje hoger kan. Toch...

       Lees verder