2 min read

De eerste implementatie stappen

De eerste implementatie stappen

We zien vaak dat organisaties overtuigd zijn na een pilot of proof-of-concept als het gaat om de mogelijkheden van Robotic Process Automation (RPA) en de inzet van software robots. In de eigen omgeving is duidelijk welke toegevoegde waarde software robots kunnen leveren. Maar ook hoe het de medewerkers kan ondersteunen in de uitoefening van de functie.

Zorgvuldige analyse noodzakelijk

Het succes van Robotic Process Automation (RPA) wordt bepaald door een goede executie van het implementatieproces. Het zorgvuldig analyseren van processen is een goed begin. Welke (deel)processen zijn goed gestructureerd en gedocumenteerd dat ze succesvol zullen zijn? Zo’n proces kent dus, verhoudingsgewijs, een laag percentage uitzonderingen. Ons advies hierin is om te starten met eenvoudige processen die digitaal zijn vastgelegd.

Snelle Return on Investment

Voor ons is het belangrijk dat uw RPA-omgeving voldoet aan uw verwachtingen op het gebied van return on investment, functionaliteit en efficiency. Wij maken gebruik van Best Practises voor de implementatie van onze projecten. Op deze wijze profiteert u van de kennis en ervaring die wij hebben opgedaan in soortgelijke projecten. Binnen de implementatie werken we agile en met milestones. Deze worden voortdurend geëvalueerd om er zeker van  te zijn dat het project volgens planning verloopt. Continu werken we met benchmarking. Ervaringen van onze klanten geven u inzicht in de best mogelijke performance van uw oplossing.

Vergeet niet de medewerker

Medewerkers leveren de input voor de inzet van RPA en zullen dus nauw betrokken moeten worden. Dat bereik je alleen als de noodzaak tot verandering duidelijk is en er een goed plan voor duurzame inzetbaarheid van medewerkers ligt. Lees ook onze tips over het succesvol implementeren van RPA in uw organisatie.

De software van Kofax RPA (voorheen Kofax Kapow) is eenvoudig genoeg om zonder programmering robots te bouwen en activeren maar wij verzorgen graag een gedegen training van alle ins/outs van de software. Zo leert de beheerder van de gerobotiseerde processen alles over de RPA-tool. Met deze kennis in huis bespaart u veel tijd en geld door de effectievere en bredere inzet van het Kofax platform.

Net dat ene stapje meer

Minstens zo belangrijk als goed werkende software is goede en passende dienstverlening. Onze dienstverlening aan u kenmerkt zich dan ook door een betrokken houding en pragmatische insteek. Samen gaan we voor het beste resultaat! Als Premium partner van Kofax Kapow hebben wij gecertificeerde consultants in dienst die samen met u aan de slag gaan. Nadat u samen met ons het implementatieproject volbracht heeft en de software in gebruik is genomen, draagt onze RPA consultant het project over aan ons Certified Servicecenter. Dit team waarborgt een optimale werking tijdens de beheerfase.

Kortom, Bij Coforce nemen graag dat ene stapje meer…