Succesverhaal ROC Midden Nederland

"Met RPA kunnen we processen uitvoeren die we handmatig niet aandurfden"

Bij ROC Midden Nederland draaien inmiddels meer dan 20 softwarerobots: van het doorvoeren van wijzigingen in leerlinggegevens tot het printklaar zetten van diploma's. Aan het woord is Peter Spruijt, procesbeheerder dienst onderwijsservices. Wat was de aanleiding om met RPA aan de slag te gaan? Wat levert het op? En welke lessen kunnen we van hun ervaring leren?

Lees het succesverhaal

gemeente huizen verbetert kwaliteit dienstverlening met software robot


ROC Midden Nederland verzorgt met zo'n 1800 medewerkers het onderwijs voor 23.000 leerlingen, verspreid over verschillende locaties. Door de omvang van de administratieve processen en het feit dat een aantal medewerkers met pensioen zou gaan, was het voor ROC Midden Nederland interessant om met Robotic Process Automation (RPA) aan de slag te gaan. 

 

Tijdsbesparing van 660 uur door RPA

Vooral de routinematige processen die rond het begin en het einde van het schooljaar zorgen voor een enorme piekbelasting, lenen zich uitmuntend voor RPA. Neem bijvoorbeeld het inschrijven van studenten. Het afronden van dit inschrijfproces gebeurt jaarlijks rond de 10.000 keer, en kost gemiddeld 4 minuten per student. Alleen al door dit proces te automatiseren, bespaart ROC Midden Nederland jaarlijks zo'n 660 uur. 

CO_ROC_MiddenNederland_Quote

Door processen te automatiseren bespaart ROC Midden Nederland veel handmatig werk. Ook worden de routinematige werkzaamheden nu veel nauwkeuriger uitgevoerd. Dit heeft een positieve invloed op het werkplezier van de medewerkers binnen de organisatie én op de kwaliteit van de dienstverlening.

Benieuwd naar het hele verhaal van Peter?


Lees het succesverhaal