Tijd om te sparren?

 

Succesverhalen

Klanten zeggen meer dan onze woorden. Gelukkig hebben we al heel wat ondernemingen, overheden en instellingen geholpen met het opzetten en ondersteunen van een digitale workforce.

CO_succesverhaal-Vanderlande_png_voorkant

Vanderlande

Vanderlande Industries is de naam achter bagagesystemen op meer dan 600 grote vliegvelden. Daarnaast hebben ze een sterke positie in transportsystemen voor o.a. UPS, DHL en FedEx en de e-commercewinkels van Amazon en Zalando. Een wereldspeler dus, en valutakoersen zijn belangrijk voor ze. Tot twee jaar geleden checkte de afdeling Finance 5x per dag de koers van de Russische roebel op internet en voerde dat in in de eigen systemen. Nu doet een robot dat. Het legde de basis voor een Centre of Excellence dat nu ook tal van andere afdelingen binnen het concern (6.500 medewerkers, € 1,5 miljard omzet) van robots voorziet.

CO_succesverhaal-Ede_png_voorkant

Gemeente Ede

De gemeente Ede (115.000 inwoners, een ambtelijk apparaat van ca. 850 mensen) kent honderden gemeentelijke processen. De meeste grotendeels geautomatiseerd. De doorlooptijden van die processen staan vast, omdat er bepaalde termijnen zijn waaraan de gemeente moet voldoen. Maar de verwerkingstijden, dus de tijd waarin ambtenaren inhoudelijk met de zaak bezig zijn, vormen een ander verhaal. “Dat is vaak minder dan 5 procent,” zegt Informatiemanager Ton Meeuwissen. Alle reden om eens te kijken of je die processen anders kunt inrichten. Met robots bijvoorbeeld...”.

CO_succesverhaal-Sterngroep_png_voorkant

Stern Groep

Een beeldscherm vormde het keerpunt. Op de afdeling IT van Stern (automotive) verscheen een apart beeldscherm voor het RPA-systeem waarmee ze experimenteerden. Daarmee werden de processen die de robot uitvoerde letterlijk zichtbaar. ICT-manager Richard Moeliker: “Iets wat tot die tijd tamelijk abstract was, werd plots visueel. Medewerkers zeiden: ‘Oh, maar als de robot dát kan, dan kan ie dit dus ook!’ Toen ging het echt werken.” De robot heeft trouwens ook een eigen naam: Jarvis. En binnenkort komt er een tweede Jarvis bij.

CO_succesverhaal-JandeRijk_png_voorkant

Jan de Rijk Logistics

Heino Kempers, director ICT bij Jan de Rijk Logistics, draait er niet omheen. “RPA (Robotic Process Automation) is één van de drie pilaren onder onze digitaliseringsstrategie. Maar het heeft niet onze voorkeur. Als ik een robot kan vervangen door system-to-system integratie, dan zal ik dat zeker doen.” Maar zover is het nog niet. Het logistieke bedrijf met ruim 1.000 voertuigen en meer dan 2.000 internationale klanten laat zo’n 6% van alle orders door robots verwerken.

CO_succesverhaal_ROTO_png_voorkant

ROTO Staalbedrijven

ROTO (ca. 800 medewerkers, € 180 miljoen omzet, vestigingen in 6 landen, www.rotogroep.nl) heeft vier Business Units die zich bezighouden met staal en staalbewerking, verzinken en poedercoaten, roostertechnologie en zinkrecycling. Het hoofdkantoor en één van de vier businessunits staan in het Noord-Hollandse Uitgeest. Het zijn echte productiebedrijven. Veel nuchterder kun je het niet krijgen.