Live Webinar | 31 mei

Ontdek hoe Robotic Process Automation (RPA) kan worden ingezet om het toenemende personeelstekort op te vangen.

Meld je aan!

  Gerelateerde_content_Webinars_4CEE_531x357
   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids!

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Whitepaper

     Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

     Download onze whitepaper!

      CO_Whitepaper_RPA_voorkant

       

       Resources
       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure!

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         Financiele Dienstverlening

         De slimme RPA software neemt administratieve taken over als het verwerken van polisaanvragen of het beantwoorden van veelgestelde vragen van klanten. Ook het automatisch afhandelen van claims kan tot de mogelijkheden behoren.

         Wat is RPA?

         Medewerkers gebruiken in administratieve, financiële processen verschillende gegevens (vaak uit verschillende systemen) en nemen doorlopend beslissingen over de omgang met die gegevens. Bijvoorbeeld, gegevens uit een spreadsheet selecteren, kopiëren en plakken in een tekstbestand dat daarna wordt opgeslagen en gemaild naar een collega. Dit soort stappen wordt gekopieerd door de RPA-toepassing. RPA is dan ook gericht op het overnemen van menselijke taken. Denk aan administratieve processen met een repetitief karakter.

         Coforce begeleidt implementaties van software robots binnen de financiële dienstverlening zoals bijvoorbeeld banken, pensioenfondsen, hypotheekverstrekkers of verzekeraars. Op basis van een beproefde methodiek zorgen wij voor draagvlak en een duurzame verankering van Robotic Process Automation (RPA) in de organisatie.

         Bedrijfsprocessen versnellen door robotisering

         Digitaal werken kan een uitkomst zijn voor financiële dienstverleners die hun bedrijfsmodellen willen en moeten aanpassen aan de huidige marktomstandigheden. Kostenefficiëntie wordt steeds belangrijker als gevolg van de hoge kosten van de regelgeving en lagere marges in de kernactiviteiten. Robotic Process Automation (RPA) – een software die als virtueel personeel opereert onder controle van de business operations teams – kan een ‘quick win’ zijn die een concurrentievoordeel kan creëren binnen de financiële sector.

         Door RPA gaat de capaciteit, de kwaliteit en de snelheid van de output omhoog. Dankzij RPA software robots worden medewerkers echter ontlast, zodat ze hun handen vrij hebben voor meer waarde toevoegende activiteiten.

         Software Robots in de Financiele wereld

         Bijna alle grote financiële instellingen hebben een start gemaakt met het implementeren van RPA. De implementatie verzorgen wij samen met domein-deskundige FTE Groep.

         • In de levensverzekerings- en pensioensector worden al delen van primaire bedrijfsprocessen (zoals rechtsvaststelling/pensioeningangen, waardeoverdrachten en echtscheidingen) ondersteund.
         • Bij schadeverzekeringen binnen offerteprocessen en claimprocessen (het voorspellen van de beste aanpak bij het afhandelen van schades).
         • Binnen ondersteunende processen als risk management en accounting door middel van het ondersteunen van rapportageprocessen.
         • Binnen banken zien we het toegepast op credit processen en assessments. Bij de credit assessments worden dan automatisch gegevens uit verschillende bronnen opgehaald en samengevoegd om zodoende een betere risico inschatting te maken.
         • Maar ook activiteiten als het verwerken van wekelijkse of maandelijkse rapportages.

          

         Financiële dienstverleners kiezen op dit moment juist voor RPA om kosten te besparen, betere diensten te kunnen verlenen, en zelfs om eisen die volgen uit relatief complexe wet- en regelgeving efficiënter in te richten.

         Coforce is bezig met Proof of Concept (PoC) voorbereiding om bij pensioenverzekeraars en – fondsen aan de slag te gaan met Pilots. Heeft u interesse in een PoC of heeft u zelf een toepassing die u wilt verkennen, maak dan een afspraak met ons.

         Nieuws

         3 min read

         Krappe arbeidsmarkt en toch personeelstekort opvangen?

         In elke branche is de krappe arbeidsmarkt voelbaar, maar gemeenten en onderwijs lopen tegen extra uitdagingen aan. Waar...

         4 min read

         Kunnen gemeenten en onderwijs het tekort aan personeel oplossen?

         In december 2021 stonden er 387 duizend vacatures open, een nieuw record, terwijl het laagterecord in...

         9 min read

         Robotiseren kun je leren; het onderwijs in 2030

         Waar is die docent nou mee bezig? Het had een vraag kunnen zijn van een boze ouder, die vindt dat zijn kind echt wel...

         Wij zijn Coforce

         Wij helpen ondernemingen, instituten en overheden met het gebruik van een digital workforce. Met een digital workforce laat u eenvoudig, terugkerend werk achter een computer sneller, goedkoper, foutlozer en 24/7 uitvoeren. Bovendien komt daarmee ruimte vrij voor uw werknemers of collega's om complexer en waardevoller werk te verrichten. 

         ONTDEK MEER