Whitepaper

Alles over de technologie en toepassing van RPA om administratieve lasten te verlichten en werknemers ruimte te geven waardevol werk te verrichten. 

Download onze whitepaper

  CO_Whitepaper_RPA_voorkant

   

   Inspiratie nodig?

   RPA leent zich perfect voor het robotiseren van relatief eenvoudige en terugkerende werkzaamheden achter een computer. Dit komt in ieder vakgebied en branche natuurlijk voor. Toch wat inspiratie nodig? 

   Download onze inspiratiegids

    CO_inspiratiegids_voorkant

     

     Resources
     Uitgelichte blog

     Over de overeenkomsten en verschillen tussen robotisering, automatisering en digitalisering. 

     Lees de blog

      coforce-robotisering-automatisering-digitalisering

       

       Brochure

       Over Coforce en onze passie voor automatisering en RPA in het bijzonder. 

       Download onze brochure

        CO_Coforce-corporate-brochure-2-12-2021

         

         RPA in Finance

         Over de inzet van software robots ter ondersteuning van financiele en administratieve taken

         Download de inspiratiegids "RPA voor Finance" Vraag de Quick Scan aan

         Toekomstvoorspelling 

         Het Finance vak is aan het veranderen. Waar voorheen Finance meer reactief was en je terug keek data om gebeurtenissen uit het verleden te analyseren, verwacht de organisatie nu van de financieel professional proactief te zijn en met behulp van realtime, betrouwbare data vooruit te kijken.

         Bij de meeste financiële afdelingen staat in de basis wel een digitaal systeem maar is het proces daaromheen alsnog handmatig. Door het robotiseren van je financiële administratie kun repetitieve taken (deels) weg te nemen, krijgen medewerkers meer tijd voor werkzaamheden die er echt toe doen.

         CO_RPA VS Manual work without rpa_02-09-2021-01

         Maximaal rendement met software robots

         Alles wat kan bijdragen aan zo efficiënt mogelijk omgaan met de kosten is een potentiële kans om financiële processen nog verder te optimaliseren. Een voorbeeld is het ondersteunen bij de periode afsluiting waarbij veel financiële data uit meerdere bronnen nodig is. Software robots kunnen hierin ondersteunen door die informatie te verzamelen, te bewerken, te versturen of in te voeren in programma’s waar mensen ook in werken.

         Of neem bijvoorbeeld het vergelijken van de leveranciersprijzen. In die tijd dat jij bezig bent om orde in de chaos te scheppen, heeft een robot al lang alle gegevens over prijzen en levertijden verzamelt en netjes voor je klaargezet. Naast dat RPA je geld kan besparen, kan het je ook een hoop tijd schelen.

         CO_RPA vs Manuel desk with rpa met laptop en robot_02-09-2021-1

         Naast automatiseren ook robotiseren

         Robotic Process Automation biedt hulp juist bij de handmatige taken die overblijven in Finance processen die al volledig geautomatiseerd zijn. Breng bijvoorbeeld eens alle handmatige taken in kaart, ook als ze binnen een geautomatiseerd proces vallen.

         RPA biedt een duidelijke meerwaarde voor taken met een terugkerend karakter, met logica en een hoog volume in Finance processen. Ook taken waarbij gestructureerde data uit (diverse) gegevensbronnen geraadpleegd moeten worden en waar veel geschakeld moet worden tussen verschillende systemen of applicaties zijn bijzonder geschikt voor RPA.

         De mogelijkheden zijn groot en om nog wat meer denkrichtingen te bieden, hebben we een inspiratiegids ontwikkeld met meer voorbeelden van toepassingen van software robots. 


         DOWNLOAD FINANCE INSPIRATIEGIDS

         CO-mens-geeft-robot-het-werk
         Hoe zet je RPA in Finance processen in als alles al geautomatiseerd is?

         Alles is al geautomatiseerd, waarom zou je dan nog RPA in Finance processen nodig hebben? De perceptie dat je met RPA weinig bereikt als processen geautomatiseerd zijn komen we regelmatig tegen. Bij directie en management, maar ook bij de financieel professionals die dagelijks met die Finance processen te maken hebben. Maar ondanks dat het order to cash en purchase to pay proces geautomatiseerd zijn, staan op jouw to-do-lijst elke dag nog een flink aantal taken die je handmatig moet uitvoeren....

         3 redenen om RPA in finance processen in te zetten als ‘alles al geautomatiseerd is’

         Een controller of accountant heeft als doel ervoor te zorgen dat de cijfers, waarop je je bedrijfsvoering baseert, kloppen. Om dit voor mekaar te krijgen helpt het om zo efficiënt mogelijk met kosten om te gaan en proberen om tot een maximaal rendement te komen. Het automatiseren van de financiële administratie en andere processen draagt daaraan bij. Niet gek dat al veel processen zo zijn ingericht dat alles eigenlijk al automatisch verloopt. 

         Nou ja alles? Er zijn er nog genoeg redenen om je...

         Hoe automatisering de financiële afdeling helpt de toekomst voorspellen (RPA in Finance)

         Het werk van een financieel professional bestaat voor een groot deel uit een aaneenschakeling van administratieve taken. Facturen controleren en doorsturen naar de juiste managers, mutaties in relatiegegevens doorvoeren, informatie over de uitgaven en inkomsten verzamelen, kredietgegevens van nieuwe klanten opvragen en ga zo maar door. Grote kans dat er geen einde komt aan jouw to-do-lijst én dat ‘ie de volgende dag gewoon weer opnieuw begint. Hoe lekker zou het zijn als je al die taken...

         CO_rpa-projectmanagement-vergadering_H400

          

         Wij zijn Coforce

         Coforce is een onafhankelijk kennis- en implementatiepartner van verschillende RPA oplossingen en heeft ruime ruime ervaring met het robotiseren van uiteenlopende administratieve processen bij ondernemingen, instellingen en gemeenten.

         coforce-producten

          

          

         Tijd om te sparren?

         Nieuwsgierig naar de inzet van een digitale workforce bij u op kantoor? Wij laten graag ons licht op uw situatie schijnen. Stuur ons een bericht en we nemen spoedig contact op.

         Bellen tijdens kantooruren kan uiteraard ook via:

         0318 648742

         Heeft u een vraag of verzoek met betrekking tot media, evenementen, samenwerkingen of schoolopdrachten? Neem dan via deze weg contact met ons op.