2 min read

Waarom kiezen voor RPA? Deel 1

Waarom kiezen voor RPA? Deel 1

In een drieluik gaan we dieper in op de RPA oplossing van Kofax en leggen we uit waarom Coforce heeft gekozen voor deze krachtige RPA software oplossing. Vandaag praten we met Erik van Doorn, oprichter van Coforce over het ontstaan van het bedrijf, de rol van Robotic Proces Automation binnen de digitale transformatie met als doel administratieve lastenverlichting.

 

Routinematige werkzaamheden robotiseren

Bedrijven en overheden staan onder enorme druk om al de administratieve activiteiten verder te digitaliseren. Zij zien een toekomst waarin de routinematige werkzaamheden, die voorheen door medewerkers werden uitgevoerd, volledig geautomatiseerd is met behulp van ‘slimme software’. De terugkerende administratieve handelingen worden dan ook overgenomen door RPA zoals deze slimme software ook wel wordt genoemd. Met een RPA toepassing is het mogelijk om het handmatig werk te elimineren door de interactie tussen gebruikersapplicaties te automatiseren. Het robotiseren van beheerwerkzaamheden zorgt uiteindelijk voor een administratieve lastenverlichting.

Gerobotiseerde en handmatige werkzaamheden

 

RPA is slimme software

Oprichter Erik van Doorn over zijn beweegredenen:

“In 2007 is het fundament bij ICreative gelegd voor het geautomatiseerd herkennen van factuurgegevens met Kofax. In loop der tijd zijn er tal van manieren toegevoegd om data verder te digitaliseren en te standaardiseren. Hierdoor werd de kwaliteit van informatie geborgd en de snelheid van foutloze verwerking enorm verbeterd. Later is ook Robotic Process Automation (RPA) toegevoegd aan het porfolio van Kofax. Wij zagen direct dat RPA behoorlijk slimme software is, wat geschikt is voor andere type administratieve processen dan alleen factuurverwerking. Daarom hebben wij destijds vanuit ICreative een organisatie opgericht met uitsluitend RPA als focus. Het huidige Coforce”.

 

Bedrijven zien RPA als onderdeel van hun automatiserings- en digitale tranformatiestrategie. De software verhoogt de productiviteit en versnelt de doorlooptijd van administratieve handelingen met minimale procesverandering. De RPA software kan menselijke taken continu repliceren op onderliggende systemen, applicaties of resources. Als gevolg hiervan is het bestaande proces onveranderd gebleven, waardoor gegevens worden geëlimineerd bij verdere integratie- en analyse-inspanningen.

Kofax RPA vs other RPA software

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eenvoudige business case

De RPA software heeft een snel en eenvoudig te berekenen investeringsmodel of Return on Investment (ROI). De kosten variëren tussen de verschillende aanbieders. In sommige gevallen is er een één-op-één relatie te maken tussen de kosten voor de RPA software aanschaf en een bestaande medewerker. 

 

Zonder zorgen aan de slag

De RPA software van Kofax is een oplossing voor organisaties die actief aan de slag te gaan met de digitale transformatie om zo ook administratieve lastenverlichting na te streven. Dat was voor oprichter Erik van Doorn ook één van de redenen om de technologie aan te bieden:

“In vergelijking met andere RPA-producten biedt het Kofax-platform unieke voordelen voor het versnellen van de digitale transformatie in Nederland. De kracht zit hem in het beheren van omvangrijke en complexe gerobotiseerde processen en daarnaast het minimaliseren van de kosten. Bedrijven willen geen zorgen als het gaat om het beheer van honderden of zelfs duizenden gerobotiseerde processen”, aldus Van Doorn.

 

Administratieve lastenverlichting

“Medewerkers hoeven lang niet zoveel tijd te besteden aan administratieve taken met de lean-filosofie in het achterhoofd. Met lean bedoel ik: geen overbodige registraties en gestuurd vanuit de klantbehoefte. Hierdoor creëer je de maximale toegevoegde waarde tegen minimale inspanning door, uiteraard binnen de wetmatige kaders. Ik wil niet meer blijven praten over administratieve werkdruk, maar er daadwerkelijk iets aan doen. Met de slimme softwareoplossing van Kofax kan de werkdruk worden verlaagd om zo administratieve lastenverlichting voor medewerkers te bereiken.”.

 

 

Lees ook de andere artikelen in deze drieluik serie