Effectieve end-to-end processen bij Schoeller Allibert

Robotic Process Automation wordt ingezet voor de uniformering van bedrijfsprocessen

Ede, 1 november 2018 – Schoeller Allibert zet Robotic Process Automation (RPA) in voor de uniformering van bedrijfsprocessen op verschillende internationale locaties. In het verleden heeft Europees marktleider Schoeller Allibert, fabrikant van verpakkingsoplossingen, verschillende bedrijfsovernames gedaan. Elk bedrijf heeft van oorsprong andere werkwijzen en bedrijfsprocessen die geüniformeerd moeten worden in dezelfde systemen van het moederbedrijf.

Schoeller Allibert ziet Robotic Process Automation (RPA) als een middel om administratieve processen op de verschillende internationale locaties te uniformeren en hiermee efficiëntere bedrijfsadministratie te voeren.

Wouter Schepers, Head of IT Solutions bij Schoeller Allibert over de strategie van de IT afdeling: “Ons doel is om onze collega’s te helpen met het standaardiseren en optimaliseren van hun bedrijfsprocessen door het gebruik van software robots. Door middel van robotisering stellen we onze medewerkers in staat om zich te richten op activiteiten met hogere toegevoegde waarde, zoals de rol van business partner. Wij verwachten daarmee ook het werkplezier te vergroten”.

Uniform factuurproces voor Schoeller Allibert

Het eerste gerobotiseerde proces om een start te maken met de uniformering van end-to-end processen is de verzendafhandeling van facturen. Een software robot logt in op het ERP systeem en haalt alle facturen op die gereed zijn om uit te sturen naar klanten. Aan de hand van bestaande klantinstellingen wordt bepaald of de factuur per post wordt verstuurd of klaar wordt gezet voor een elektronische verzending per e-mail. Voor Schoeller Allibert betekent de inzet van de RPA robot dat de verzending van facturen sneller gaat.

“Deze gerobotiseerde werkwijze is kostenefficiënter dan het inzetten van een administratieve medewerker. De waarde voor ons zit hem vooral in het uniformeren van het factuurproces over het gehele bedrijf. Het voordeel is dat hiermee de routine vast ligt en sneller te integreren is met andere bedrijfsprocessen”, zo vervolgt Schepers zijn verhaal.

Uitbreiding van RPA processen

Joost Dorrestijn, Managing Consultant bij Coforce reageert op de implementatie: “RPA biedt kansen daar waar nog veel handmatig werk door medewerkers wordt verricht zoals op de afdeling administratie. Bij Schoeller Allibert gaan we de komende tijd aan de slag om andere processen verder te optimaliseren en te robotiseren. Bij Schoeller Allibert wordt intern een RPA Centre of Excellence opgericht waarmee ze zelfstandig processen kunnen robotiseren een eigen RPA kernteam”.

Use case RPA Schoeller Allibert

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees de complete use case >

 

Over Schoeller Allibert

Schoeller Allibert produceert een breed gamma van standaard en op maat gemaakte verpakkingsoplossingen. Dankzij het uitgebreide productgamma kunnen zij oplossingen bieden voor distributie, opslag en winkeldisplay. www.schoellerallibert.com

Over Coforce

Coforce is de Nederlandse Robotic Process Automation specialist die bedrijven en instellingen met kennis en begeleiding ondersteunt in haar transitie naar nieuwe en efficiënt geautomatiseerde samenwerkingsvormen tussen mensen, processen en technische systemen. www.coforce.nl