robotisering automatisering

Robotisering, automatisering en digitalisering

De voortgang in technologie is natuurlijk niet tegen te houden, zeker niet als deze ontwikkelingen elkaar onderling versterken. Robotisering, automatisering en digitalisering zijn drie begrippen die veel met elkaar te maken hebben maar ook vaak tot verwarring leiden. In dit blog probeer ik de verschillen te duiden en een relatie aan te brengen met Robotic Process Automation (RPA).

De termen

Het verschil tussen robotisering en automatisering is redelijk academisch. Robots zijn zeer breed inzetbaar, vrij programmeerbaar en relatief flexibel. Het is het inzetten van fysieke machines met ‘zintuigen’ (sensoren zoals camera’s) en ledematen (actuatoren zoals bewegende armen en grijpers), aangestuurd door (mogelijk zelflerende) software in het bedrijfsproces. De kernfunctie van robots is het automatiseren van fysiek werk en de intelligente interactie met de omgeving. Robotisering zorgt er voor dat mensen minder fysiek werk hoeven te verrichten. In plaats daarvan zorgen geautomatiseerde machines er voor dat er arbeid wordt verricht.

Lees meer

status van RPA technologie

De status van RPA technologie

Robotic Process Automation (RPA) is het automatiseren van allerlei administratieve taken en processen. Het grootste verschil met reguliere automatisering is dat met RPA géén aanpassingen nodig zijn in de bestaande IT omgevingen of bestaande workflows en proceshandelingen. In dit artikel neem ik u graag mee in de huidige status van de technologie.

Lees meer

rpa implementatie pilot

Hoe verder na een RPA pilot?

Nu steeds meer bedrijven de eerste Proof-of-Concepts op het gebied van RPA (Robotic Process Automation) hebben afgerond is het tijd om op te schalen naar de volgende fase. Het goed functioneren van robots vereist een gedegen voorbereiding van de implementatie of integratie binnen de organisatie. Dat betekent allereerst het analyseren van die onderdelen in de bedrijfsvoering die het meest bij robotisering gebaat zijn.

Lees meer

robotic invoicing

Lancering Robotic Invoicing op Overheid360°

Robotic Invoicing als antwoord op de veranderende wetgeving en administratieve procesautomatisering binnen de overheid

Ede, 27 september 2018 – Overheden moeten snel en flexibel kunnen inspelen op een veranderend takenpakket en de actuele wet- en regelgeving. Robotic Invoicing van Easy Systems en Coforce speelt hierop in. Op het overheidscongres Overheid360° presenteren zij een nieuwe oplossing voor het gerobotiseerd verwerken van facturen en een middel om administratieve processen veilig, integer en efficiënt in te richten.

Lees meer