8 redenen waarom RPA de business drivers voor uw organisatie zijn

Er zijn inmiddels veel business drivers die ons ertoe moeten bewegen om digitaal leiderschap te tonen. Ontwikkelingen die razendsnel ontstaan en een enorme impact hebben op de bedrijfsvoering. Het gevolg is dat gevestigde organisaties zomaar hun bestaansrecht kunnen verliezen en dat starters erg snel kunnen opkomen.

Kansen bij handmatige werkzaamheden

Dienstverlening wordt in rap tempo gedigitaliseerd waardoor wij als klant beter, sneller en vollediger worden bediend. Aan de andere zijde van de back-office bestaan er echter nog steeds processen die deels handmatig worden uitgevoerd. Denk aan data verzamelen, ordenen, beoordelen, opslaan en doorsturen. Dit kost tijd, geld en is vooral foutgevoelig. Robotic Process Automation (RPA) biedt kansen daar waar traditionele IT niet mogelijk is en nog veel handmatig werk wordt verricht.

Lees meer

Casus: Registeren en bijhouden van zorgdeclaraties en -mutaties in het sociale domein

Gemeente Huizen vindt dat inwoners de garantie moeten hebben dat zij de ondersteuning die zij nodig hebben ook daadwerkelijk zullen krijgen, zonder last te hebben van financiële of bureaucratische belemmeringen vanuit de gemeente.

Gemeente Huizen telt ruim 40.000 inwoners en heeft de ambitie om maatwerk te leveren aan haar al inwoners door integraal te werken binnen het sociaal domein. De gemeente vindt dat inwoners de garantie moeten hebben dat zij de ondersteuning die zij nodig hebben ook daadwerkelijk zullen krijgen, zonder last te hebben van financiële of bureaucratische belemmeringen vanuit de gemeente. Koen Buikema, senior adviseur bedrijfsvoering, van de gemeente Huizen: “Wij willen onze kwaliteit van de dienstverlening verbeteren en de administratieve lasten verminderen.”

Lees meer

De business case van RPA

Het succes van Robotic Process Automation (RPA) wordt bepaald door een goede executie van een goed businessplan. Het zorgvuldig analyseren van processen is een goed begin. De eerste analyses vormen de basis voor een businesscase: welke (deel)processen zijn zo voorspelbaar dat er winst kan worden behaald? Zo’n deelproces kent dus een laag percentage uitzonderingen. Mijn advies hierin is om te starten met eenvoudige processen die digitaal zijn vastgelegd. Die nu repetitief, handmatige interventie van medewerkers vereisen en gebaseerd zijn op gestructureerde data.

Lees meer

Kennissessie Robotic Process Automation

Onze partner FTE Groep organiseert op donderdag 19 april een kennissessie over Robotic Process Automation (RPA). Door het inzetten van de juiste intelligente automatiseringsoplossingen zoals RPA, willen we samen met onze partner FTE Groep bedrijven en organisaties in Nederland ondersteunen, zodat zij zich kunnen focussen op waarde creërende activiteiten.

Lees meer